Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:52 pm

HRVATSKI DOM Koncert novoosnovanog splitskog Komornog orkestra Tijardović

Piše N.M.

U Hrvatskom domu, Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića večeras je prvi koncert održao novoosnovani Komorni orkestar Tijardović Split.

Svojim prvim koncertom ovaj orkestar otvara novo poglavlje glazbenog života grada Splita. Orkestar je osnovan na inicijativu nekoliko glazbenih entuzijasta u Splitu, a na čelu mu je dirigent Hari Zlodre.

‘U obliku koncertantne, simfonijske i komorno-orkestralne izvedbe te kao podrška brojnim splitskim solistima i gostujućim glazbenicima – to su nebrojene mogućnosti koje otvara postojanje stalnog orkestra. Ime Ive Tijardovića u sebi nosi ideju o raznovrsnosti djelovanja koje orkestar želi razgranati. Ono nije samo hommage velikom splitskom skladatelju već i svojevrstan simbol težnji novog ansambla’, poručuju osnivači. 

Na svom prvom koncertu izveli su djela W. A. Mozarta, C. Debussyja, E. Elgara, O. Respighija, R. Wagnera i A. Schönberga.

Djelić ozračja donosimo u fotogaleriji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)