Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:04 pm

FOTO Ninčević fasciniran solinskim sportašima: ‘Ovo nisu samo rezultati, ovo su podvizi’

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević nagradio je danas dvojicu sugrađana zbog impresivnih sportskih uspjeha u recentnom razdoblju. U prostorijama solinske Gradske uprave, naime, upriličen je prijem za člana Maraton kluba ‘Marjan’, ultramaratonca Zdravka Jadrijeva te boksača Boksačkog kluba ‘Salona’ Luku Plantića

Zdravko Jadrijev na nedavnom ultramaratonu u Sarajevu za 12 sati istrčao je 150 kilometara i 345 metara. Time je ponovno postao hrvatski rekorder baš i kao i svjetski u svojoj kategoriji od 50 godina do 54, odnosno ostvario je šesto vrijeme generalno ove godine. 

Luka Plantić, pak, drugi je u put uspješno obranio WBC International Silver titulu u super srednjoj kategoriji. U četvrtoj rundi nokautom je svladao Argentinca Diega Ramireza, što je bio šesti njegov nokaut u sedmoj borbi. 

‘Svaki put iznova fasciniran sam tko je sve u našem gradu i koliko je uspješnih sportaša. Ovo nisu samo rezultati, ovo su podvizi. Ne možemo ni zamisliti koliko treba mentalne snage i fizičke pripreme da bi se postigli ovako fascinantni rezultati. 

Oni, k tome, nisu jedini. Sjetimo se i nedavnih uspjeha naše Dine Levačić te brojnih drugih. 

Posebno me raduje, kako su mi rekli iz boksačkog kluba, što se trenutno puno djece i mladih bavi sportom. Na taj se način miču s ulice i usmjeravaju u kvalitetno odrastanje. 

Za sportove koji nisu, primjerice, nogomet ili sport, nedostaje sredstava za kvalitetnu pripremu pa i prehranu. Grad Solin i ja kao gradonačelnik nastojimo barem malo financijski pomoći kako bi im se olakšalo treniranje. Tako će biti i ubuduće’, poručio je Ninčević. 

Upravo na značaj financijske podrške ukazao je i Jadrijev. Istaknuo je kako svoje utrke te popratne troškove pokriva ponajprije vlastitim resursima te dijelom nacionalnom stipendijom. Grad Solin jedini je koji dodatno doprinosi.   

Otkrio nam je ujedno kako mi je potrebno otprilike mjesec dana kako bi se potpuno oporavio od posljednjeg pothvata. No već ga 1. prosinca očekuje svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata, koje će se održati na Tajvanu. 

‘Stalno sam u pripremama, ali se za svaku veliku utrku posebno pripremam. Treniram svakodnevno, najčešće dvaput u danu. Tjedno istrčim oko 150 kilometara. Naravno, kako se utrka približava, kilometraža raste, a rapidno je spustim posljednja dva tjedna kako bih naposljetku bio potpuno odmoran’, pojasnio je. 

Kratki odmor i je pred Plantićem pa vrlo skoro, također u prosincu, slijedi borba s Talijanom Ivanom Zuccom. Solinski boksač napast će tada glavni WBC-ov International pojas. 

‘Veliki su dojmovi. Znali smo po što smo došli i znamo po što idemo ubuduće’, poručio je. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)