Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Afrička svinjska kuga potvrđena na području Osječko-baranjske županije

Piše N.M.

Ministarstvo poljoprivrede je u četvrtak 12. listopada zaprimilo izvješća od strane Hrvatskog veterinarskog instituta kojim je potvrđen virus afričke svinjske kuge na ukupno tri objekta u naseljima Mrzović, Vrbica i Semeljci u općini Semeljci u Osječko-baranjskoj županiji.

U tijeku su aktivnosti uklanjanja životinja na objektima kao i detaljno epidemiološko istraživanje obzirom na činjenicu da je bolest potvrđena istovremeno u tri naselja na području županije na kojoj do sada nije bilo izbijanja bolesti.

Područje općine Semeljci u Osječko-baranjskoj županiji graniči s općinama Vođinci i Ivankovo u Vukovarsko-srijemskoj županiji koje su rješenjem bile određene kao zone zaštite zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja u kojima se provode mjere propisane Naredbom o mjerama kontrole za suzbijanje afričke svinjske kuge Republici Hrvatskoj (‘Narodne novine’ broj 117/23).

‘Apeliramo na sve posjednike da se pridržavaju svih mjera biosigurnosti kako bi zaštitili svoje uzgoje’, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)