Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:33 am

Onaj tko nema kategoriju 3, mora zaklati svinje do 31. listopada, odnosno 30. studenog

Piše N.M.

Bolest ne bira, ni malog, ni županiju ni općinu, kazao je za 24 sata državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić koji je najavio novu odluku da svi uzgajivači koji nemaju kategoriju 3 svinje moraju poklati do 31. listopada. 

Pavić je objasnio kako kategorija 0 označava one koji imaju jednu svinju, kategorija 1 i 2 označavaju one koji imaju niskosigurnosne biosigurnosne mjere, dok oni uzgajivači s kategorijom 3 udovoljavaju biosigurnosnim mjerama. Kategorija 4 odnosi se na autohtone pasmine, oni imaju prostor i na otvorenom koji je ograđen.

– Svinje moraju ubiti oni koji neudovoljavanju uvjetima, odnosno tko nema kategoriju 3 svinje mora zaklati do 31.10 na području Osječko -baranjske i Vukovarsko srijemske županije, a do 30.11 na području cijele države – kazao je državni tajnik Pavić. 

Državni tajnik Pavić također je kazao kako vjeruje da će to napraviti svi, a ako ne naprave onda slijedi postupanje Državnog inspektorate. 

– Treba reći da se dosta ljudi prekategoriziralo u ova tri mjeseca od kad se bolest pojavila. U osječkoj županiji oko osam tisuća vlasnika je podiglo uvijete u kategoriju 3, imaju još vremena, 20-tak dana da i ostali koji imaju namjeru zadržati svinje podignu kategoriju i biosigurnosne mjere – zaključio je državni tajnik. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)