Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:31 pm

Drugi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival u Skradinu

Piše N.M.

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival okupio je brojne sudionike na sportskim natjecateljskim disciplinama te besplatnim radionicama koje su se tijekom proteklog vikenda odvijale na predivnoj lokaciji prostrane plaže Krečana u Skradinu te penjalištu u kanjonu Čikole. Na trailovima 5, 12.5 i 24 km, sportskom penjanju, SUP i kajak utrci te MTB utrci 15 i 34 km i e-bike utrci sudjelovali su ljubitelji outdoor aktivnosti iz različitih dijelova Hrvatske, kao i strani posjetitelji, a roditelji su doveli djecu u velikom broju na DŠOF radionice i proveli sunčan vikend u prirodi. Dalmatia Šibenik Outdoor Festivalu ove se godine priključio i Karate klub OSI Krka Šibenik koji je demonstrirao natjecateljske kate, a dio novca od uplaćenih kotizacija ide upravo njima.

Na ovogodišnjem DŠOF-u se našlo za svakoga ponešto pa su tako oni željni sportskog natjecanja mogli sudjelovati na trailovima 5, 12.5 i 24 km, koji su se protezali prekrasnim puteljcima i stazama skradinskoga kraja, natjecanju u sportskom penjanju koje se održalo u kanjonu rijeke Čikole, zatim natjecanju u SUP-u i kajakingu koje se održalo u rijeci ispred prekrasne plaže Krečana te novoj natjecateljskoj disciplini DŠOF-a, MTB 15 i 34 km, kao i e-bike utrci na 34 km.

Dalmatia Šibenik Outdoor ponovno je opravdao svoj naziv ‘family friendly festival’ jer je za vikend privukao brojne obitelji s djecom koje su sudjelovale na zanimljivim edukativnim radionicama.

– Trail je DŠOF disciplina koja privlači najveći broj sudionika, a već je dobro poznato da na našim trailovima natjecatelji ne moraju trčati tako da određeni broj ljudi dođe sa svojim obiteljima i prijateljima prošetati i uživati u prekrasnim prirodnim vizurama – poručuju organizatori iz TZ Šibensko-kninske županije i Break a leg agencije.

Prvog dana festivala, u subotu 7. listopada dok se odvijao trail, na plaži Krečana se održala i edukativna radionica za djecu ‘Odgoj s glazbom’, sportski poligoni za djecu te radionica joge za odrasle. Nakon što su sudionici traila došli u cilj, na plaži Krečana je bio organiziran ručak za sve (skradinski rižot), a poslije toga su se prisutni imali priliku okušati u Tradicionalnim dalmatinskim igrama za obitelji i prijatelje te isprobati SUP na radionici.

Istoga dana na rasporedu je bila i radionica sportskog penjanja u kanjonu Čikole te natjecanje u penjanju.

Drugi dan festivala započeo je MTB utrkom na 15 i 34 km te e-bike utrkom na 34 km. Nakon toga su uslijedile dvije popularne vodene natjecateljske discipline – SUP i kajaci. Od radionica na rasporedu su bile radionica joge i sportski poligoni za djecu, a drugi DŠOF zatvoren je demonstracijom natjecateljskih kata koju su izveli članovi Karate kluba OSI Krka Šibenik. I u nedjelju su svi prisutni uživali u ukusnim delicijama koje je pripremio lokalni ugostitelj Ante Pižić.

– Osim natjecanja i boravka u prirodi te zanimljivih radionica, DŠOF je i mjesto pozitivne energije, dobre zabave, druženja i smijeha pa su nam se i ove godine pridružili brojni volonteri, kojima se ovim putem zahvaljujemo te naši dragi prijatelji, poznanici i ljubitelji outdoor aktivnosti koji uvijek iznova podržavaju ovakve manifestacije. U nedjelju smo na plaži Krečana proslavili i jedan rođendan, naše drage natjecateljice Gordane Ević koja je osvojila i prvo mjesto na natjecanju u SUP-u – dodaju organizatori.

Nezaboravnoj atmosferi u Skradinu i ove godine su doprinijeli voditelji Sanja Raičković i Marko Slamić te DJ MengRen. 

Rezultate svih natjecateljskih disciplina možete pogledati na linkovima: https://stotinka.hr/hrv/utrka/5880/ukupni_poredak

https://www.stoperica.live/races/290

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival organizirali su TZ Šibensko-kninske županije i Break a leg agencija, u suorganizaciji s TZ Skradin. Partneri festivala su Šibenska pivovara, Karate klub OSI Krka Šibenik, Kayak & Adventure Zadar, Mali Viganj Šibenik, Sebenico škola trčanja, SPK Teton, Šibenik Outdoor Adventure. Sponzori festivala su NP Krka, Bronzin, Vinoplod Vinarija Šibenik, Restoran Cantinetta Skradin, Bel Cro, Konoba Vidrovača, restoran Festina Lente, JU Priroda Šibensko-kninske županije, restoran Kninska tvrđava, Tvrđava kulture Šibenik, restoran Gradska Vijećnica Šibenik, Olympia Vodice, restoran Panorama Roški slap, Silvan cosmetics, Zipline Šibenik, Konoba Vinko, restoran Scala Skradin, Rivina jaruga d.o.o., Zott Protein Hrvatska, voda Cetina, Djelo, Aqua, Hervis Šibenik i Starbucks Hrvatska. Medijski pokrovitelji su ŠibenikIN, Snaga Šibenski portal, Radio Ritam i Radio Šibenik.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)