Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:00 pm

DAŠAK MILANA U SPLITU Ivona Glavaš proslavila uspješno odrađenu modnu reviju u prijestolnici mode

Uspjeh hrvatske dizajnerice Ivone Glavaš, koja je svoju kolekciju predstavila na ovogodišnjem Tjednu mode u Milanu, nije prošao neopaženo. Podsjetimo, predstavila je deset kreacija, nakon čega je dobila sjajne kritike i nove poslovne ponude. Veliki karijerni uspon dizajnerica je proslavila u poznatom splitskom restoranu Zora Bila.

– Još uvijek nisam slegla dojmove. Nekako nisam svjesna da sam bila na reviji, s obzirom koliko je sve bilo popraćeno u medijima. Još uvijek nisam slike i videa pogledala u miru. Kroz Anovi želimo poslati poruku da je sve moguće i da uvijek treba vjerovati u svoje ideje, želje i snove, ali i da ništa ne dolazi preko noći. Svaki trud se na kraju isplati – zaključila je dizajnerica.

Ovaj događaj nisu propustile poznate Hrvatice koje obožavaju Anovi kreacije. Ana Čagalj, Albina, Antonia Dora Pleško, Lorena Bućan, Barbara Kurtović, sestre Silvia i Sonja Dvornik, Valentina Đurić, Neda Makjanić Kunić, Marija Perić i Anđela Prolić, samo su neka lica koja su stigla čestitati uspjehu velikom uspjehu Anovija.

– Da nema svih ovih ljudi, Anovi danas vjerojatno ne bi bio gdje je. Meni je uvijek prvo inspiracija raditi nešto što volim, ali me uvijek i inspiriraju događaji na koje želim ići ili životne situacije u kojima se želim pronaći i što bih ja u tom trenutku odjenula – rekla je Ivona Glavaš.

Od samih početaka brend s potpisom Ivone Glavaš nosi Ana Čagalj, a otkrila je i zašto mu je privržena dugi niz godina.

– Ima neki svoj prepoznatljiv stil. Ima nešto mladenački, tako da se uvijek osjećaš par godina mlađe, što je super, pogotovo za nas žene u godinama – iskreno će supruga popularnog Joška Čaglja Jole, dodavši kako voli to što je Anovi jedinstven brend.

Kroz objektiv Sonje Dvornik prošlo je niz zapaženih modnih kombinacija, a javnost je ovu fotografkinju i inspicijenticu drame u HNK Split upoznala prije desetak godina kada je svoje fotografije objavljivala na Facebook stranici ‘Klikom svud-Sonja Dvornik’. Kaže kako njezini odabiri odjevnih komada variraju prema osjećajima određenog dana, a za brend Anovi je imala samo riječi hvale.

– Ivona je jedna jako predana cura, koja to živi i želim joj od srca da sve što je zamislila i ispuni, a kao što vidimo i ispunjava se – zaključila je Sonja Dvornik.

Dugogodišnju suradnju dizajnerica Glavaš ima i s pjevačicom Antoniom Dorom Pleško, koju je nerijetko odijevala za spotove i nastupe.

– Obožavam podržavati mlade žene koje uzmu stvar u svoje ruke. To mi je prekrasno i sama sam takva. Planiram puno prekrasnih stvari, a sve što Anovi napravi meni je toliko jednostavno, elegantno i lijepo. Nadam se da su ovo sve počeci i da nas obje čekaju lijepe stvari, da ćemo ih ostvariti zajedno – iskreno će Antonia Dora Pleško, koja je nedavno pokrenula i vlastiti podcast ‘Unfiltred’.

Odijela, haljine i kaputi izrađeni su od vune, kašmira, pamuka, latexa i scube. Nova kolekcija ispričana je kroz maslinasto zelenu, crnu i bijelu boju, kojima je Ivona vjerna već godinama, a svaku kreaciju ukrašavaju zlatni ili srebrni dugmići s logom brenda. Jednu od haljina s kojom se Anovi predstavio u prijestolnici mode nosila je i pjevačica Albina Grčić, koja nije skrivala oduševljenje novom kolekcijom.

– Mislim da je ova kolekcija pun pogoda. Kao što vidite, dobila sam najljepšu haljinu – našalila se Albina, dok je njezina kolegica, pjevačica Lorena Bućan otkrila kako već duže vremena dogovara suradnju s dizajnericom Glavaš.

– Mi stalno razgovaramo kada ćemo nešto šivati. Nadam se da ćemo uskoro napraviti neki komad, koji će biti samo za mene – je otkriva nam Lorena, a Albina je u šali dodala kako ni Lorenina odjevna kombinacija ‘nije loša’.

Kreacije s modne revije na proslavi su nosile i Ana Čagalj, Antonia Dora Pleško, Lorena Bućan, Barbara Kurtović, Valentina Đurić i Silvia Dvornik, a možete ih pogledati u fotogaleriji Prospera Filipovića, koji je uhvatio najzanimljivije trenutke.

Naime, uzvanici su imali priliku među prvima vidjeti najnoviju kolekciju sunčanih naočala Optike M, kao i novu kolekciju popularnih torbica My Lovely Bag s potpisom Marije Perić te nakita Prahir Fine Jewellery.

Proslava je protekla u talijanskom stilu, a kako bi svi prisutni osjetili dašak Milana u Splitu restoran je imao posebno uređenje za koje se pobrinula La Perla s cvjetnim dekoracijama. Atmosferu je pratila talijanska glazba, a za piće i hranu pobrinula se ekipa iz splitskog restorana Zora Bila, predvođeni vlasnicima i chefovima Sandrom i Danom Tahirović. Uzvanici su uživali u talijanskim specijalitetima uz poseban desert Canolli s Dida Božo džemom, a zasladili su se i personaliziranom tortom iznenađenja iz Bobisa.

U videozapisu pogledajte pikanterije s proslave, ali i što su nam još otkrile poznate Hrvatice o najdražim odjevnim komadima i kako doživljavaju modu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)