Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:15 pm

BOKS Marko Milun izborio polufinale EUBC kupa u Budvi

Piše M.N.

Marko Milun, hrvatski prvak u superteškoj kategoriji +92kg, olimpijski kandidat iz Leonarda Zagreb, plasirao se s drugom pobjedom u dva dana u polufinale elitnog EUBC kupa u Budvi.

Sve čestitke Milunu i treneru Leonardu Pijetraju koji ga je preko ljeta vratio u vrhunsku formu i ponovo ga usmjerio prema svjetskom vrhu.

Marko je u četvrtfinalu, u pravom napetom trileru, neizvjesnoj borbi od prve do posljednje minute, u rijetko viđenoj drami svladao Armenca Davita Chaloyana, viceprvaka svijeta sa SP-a u Beogradu 2021..

Uz oštro kreševo u sudaru giganata, u kojem su sijevali opaki udarci s obje strane, a svaki je mogao biti presudan i okončati sudar divova, i kraj je bio dramatičan – nakon podijeljene odluke 3:2, automatski se pristupilo ocjenama kontrolora (bout rewiev) i obojica su presudili i okrenuli na Milunovu stranu za konačnih 4:3 i novi veliki trijumf hrvatskog superteškaša.

Milun je s kontrolom s distance riješio prvu rundu u svoju korist sa 4:1. U drugoj se razvila nesmiljena, oštra borba, Marko i Chaloyan tražili su trenutak za svoje razorne zadnje direkte, Milunov lijevi, a Chaloyan desni.

Armenac je iskoristio trenutak nesmotrenosti i plasirao zadnji desni za brojanje Milunu čime je jednoglasno dobio drugu rundu i potpuno otvorenu situaciju uoči treće odlučujuće runde.

Milun je napao bez kalkulacija, silovito jurišao i ulazio u otvoreni obračun, Armenac je znalački uzvraćao i prijetio ubojitom desnicom, te na kraju dobio naklonost tri suca što su kontrolori okrenuli u Milunovu pobjedu i ulazak među četiri najbolja –  među odreda vrhunskim svjetskim superteškašima na EUBC KUPU u Budvi.

Milun je tako u dva i pol tjedna pobijedio i drugog viceprvaka svijeta nakon što je 23. rujna u Monte Carlu deklasirao Kubanca Arzolu Lopeza.

Uzgred, Chaloyana je lani pobijedio podijeljenom odlukom i naš sjajni Osječanin Luka Pratljačić na IBA Silver Belt turniru u Mariboru.

Plasman u polufinale Milunu je donio i osiguranu nagradu od 5000 dolara, a za finale će se boriti protiv sjajnog Austrijanca, prvaka Europe U-22 iz Poreča 2022. Ahmeda Hagaga koji je u četvrtfinalu u Budvi podijeljenom odlukom svladao Rusa Doronicheva.

Polufinale Milun – Hagag na rasporedu je u petak, 13. listopada 2023!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)