Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
8:30 pm

FOTOGALERIJA Održana izložba i otvorenje spomenika na 2. Likovnoj međunarodnoj koloniji Gornjih Poljica

Piše M.K.

Jučer je održana izložba te otvorenje spomenika na 2. Likovnoj međunarodnoj koloniji Gornjih Poljica.

‘Uz veličanstvenu ceremoniju i duboko poštovanje prema našoj bogatoj povijesti, jučer 8. listopada je svečano otvoren spomenik koji odaje počast svim hrabrim domoljubima od vremena pokrštavanja Hrvata pa do danas. Ova monumentalna struktura nije samo kamen, već živući podsjetnik na hrabrost i žrtvu naših predaka tijekom proteklih stoljeća.

U srcu našeg sela, spomenik stoji kao simbol zajedništva, hrabrosti i odlučnosti našeg naroda. Ovaj čin nije samo obilježavanje prošlosti, već i podsjećanje na važnost ujedinjenosti i poštovanja prema onima koji su položili svoje živote za našu slobodu.

Svečanost je bila obogaćena emotivnim govorima, molitvama i glazbenim izvedbama koje su dodatno pojačale dubinu trenutka.

Ovaj spomenik nije samo podsjetnik na našu prošlost, već i izazov za budućnost. Neka nas potakne na trajnu zahvalnost prema onima koji su nas obogatili svojom hrabrošću i neka nas inspirira da njihovu baštinu očuvamo kroz ljubav prema domovini, razumijevanje među ljudima i trajno zalaganje za mir i slobodu.

No, tu nije kraj veličanstvenosti ovog dana. U sklopu svečanosti, posjetitelji su imali priliku obići izložbu s preko 80 umjetničkih radova. Svaka slika, skulptura i instalacija nosi sa sobom priču o hrabrosti, žrtvi i ljubavi prema domovini. Umjetnici su kroz svoje radove prenijeli duboku emotivnost i snagu koja proizlazi iz sjećanja na naše heroje.

Ova izložba je više od umjetnosti; to je putovanje kroz vlastitu povijest, podsjetnik na hrabre čine naših predaka koji su utkali svoju hrabrost u temelje naše nacije. Svaki rad na izložbi svjedoči o dubokom poštovanju prema prošlim generacijama i inspirira nas da njihovu hrabrost prenosimo dalje’, stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)