Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:20 pm

BOKS Hrvatski sportaši vraćaju se iz Sarajeva s četiri zlatne medalje

Piše M.K.

U nedjeljnim finalima na Sarajevo Trophyju (5.-8. listopada) borila su se osmorica mladih hrvatskih boksača. Mario Nakić, Matija Berend i Mateo Pejić osvojili su tri zlatne medalje, javlja Hrvatski boksački savez.

Sva trojica izborili su po dvije sjajne pobjede u jakoj međunarodnoj konkurenciji na Sarajevo Trophyju za juniore i mlađe seniore u konkurenciji više od 100 natjecatelja iz 15 zemalja.

MLAĐI SENIORI:

Patrick Plantić – 80kg (Katran ZG) – osvojio srebro porazom od reprezentativca Srbije Marka Pižurice

Luka Bukvić – 67kg (Ares Zadar) – 2. mjesto i srebro, izgubio u finalu od Izraelca Adriana Warwara

Mateo Pejić – 92kg (Rijeka) – zlato s dvije uvjerljive pobjede, u finalu je pobijedio predstavnika BIH Emina Breku, a u polufinalu prekidom drugog predstavnika BiH Hodžića.

JUNIORI:

Mario Nakić – 50kg (Knin) – zlato s dvije pobjede, u finalu svladao domaćeg predstavnika BIH Eldina Gačanina

Matija Berend – 66kg (Ronin Križevci) – zlato s dvije uvjerljive pobjede, u finalu pobijedio Crnogorca Miliju Kekovića – Matiji je to drugi uzastopni trijumf na Sarajevo Trophyju, a osvojio je ljetos i broncu na juniorskom Europskom prvenstvu u Rumunjskoj

Ivan Nekić – 75kg (Ares Zadar) – srebro, u finalu u odličnom, neizvjesnom meču izgubio od osvajača bronce na juniorskom EP-u, domaćeg reprezentativca Tarika Kunovca – proglašeni su za najborbeniji meč na Sarajevo Trophyju

Šime Čerina – 80+kg (Torcida Split) – srebro za 2. mjesto, izgubio u otvorenom, neizvjesnom finalu od Crnogorca Vasilija Kujundžića

Duje Kutleša – 70 kg (Rijeka) – srebro za 2.mjesto, u žestokom finalu izgubio od Ukrajinca Hleba Ivanchuka

Juniorski reprezentativci Mate Jukić, Dominik Palić i Ivan Jukičić, te Mateo Bobaš (Rijeka) osvojili su brončana odličja u Sarajevu, a Nikola Berdin zaustavljen je u četvrtfinalu u borbi za odličje.

Zlatnu medalju na Sarajevo Trophyju od naših boksačica osvojila je lani brončana na Europskom kadetskom prvenstvu, juniorka Agata Štajcer (66 kg, Kutina) koja se vratila u ring nakon dugotrajne borbe s mononukleozom.

Agata je za pobjedu nad Ukrajinkom u finalu osvojila i pehar za najborbeniji ženski meč!

Boksačice Thor Bartolovca: Ana Posavec osvojila je brončanu medalju, a Julija Božak nije imala protivnicu.

Čestitke svim našim mladim boksačima i boksačicama na borbama i odličjima u Sarajevu! Čestitke i trenerima koji u ih vodili na Sarajevo Trophyju, izbornicima Marinu Moriću i Robertu Heriću, trenerima reprezentacije Vedranu Bajlu, Igoru Homi te Kristijanu HODAKU (Rijeka) i ostalim klupskim trenerima koji su pratili svoje mlade boksače u Sarajevu!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)