Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
2:40 pm

TURISTIČKO NASELJE CROATIA Andabak derutni objekt namjerava pretvoriti u resort s 5 zvjezdica

Piše N.M.

Bivše turističko naselja Croatia uz Jadransku magistralu u Sv. Filipu i Jakovu, pretvoreno je u kostur nekadašnje građevine. To naselje s hotelom i apartmanskim kućicama na ukupnoj površini od 35.000 m2 kupila je Sunčani resort, tvrtka u vlasništvu Jake Andabaka.

On se preko Sv. Filipu i Jakovu, u kojem se planira  novo turističko naselje te  buduću marinu, vratio u turistički biznis s namjerom da to bude investicija od pet zvjezdica.

Jako Andabak ipak u općini Sv. Filip i Jakov namjerava dovesti luksuznu turističku ponudu, najavljeno je u ožujku ove godine u Poslovnom dnevniku.

Njegova tvrtka Sunčani resort na mjestu bivšeg apartmanskog naselja Croatia, na ukupnoj površini od 35.000 m2 uz more upravo je počela graditi novi resort s 5 zvjezdica koji će imati hotel, superluksuzne apartmane i vile, javlja 057 Info.

Ukupan iznos ulaganja teško je procijeniti zbog fluktuacija na tržištu, no Andabak je  iznio procjenu od oko 250.000 eura po ključu.

Bit će 60 apartmana koji će biti na tržištu za prodaju, po modelu servisiranih apartmana, dakle njima će upravljati operater cijelog resorta. Hotel od 5 zvjezdica imat će 60 smještajnih jedinica, od toga će biti 29 soba od 25 do 30 kvadrata te 31 apartman.

Projekt za hotel i apartmane potpisuje samoborski ured Urbane ideje, a vile projektira Maria Francesca Piscitelli Gotovina.

TN Croatia izgrađen je 1988. godine  prema kvalitetnom  projektu i viziji Radimira Čačića i njegov Coning, a vlasnik je bila PZ Nova zora. U ratu je to bio prostor za izbjeglice nakon čega je ostao trajno devastiran.

Glasgow gradnja 2013. u ovršnom postupku na Općinskom sudu u Zadru dobila je  naselje Croatia Poljoprivredne zadruge Nova zora iz Sv. Filipa i Jakova u stečaju. Kada je prešao u ruke  Andabaka koji je prodao svoj hotelski portfelj za više od 100 milijuna eura, taj podatak je teško naći.

Izvjesno je da kada uloži novce u novu Croatiju, Andabaka će ih jako brzo ‘oplemeniti’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)