Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:05 pm

RECEPT Banana kolač s čokoladnom kremom

Piše M.K.

Banana kolač s čokoladnom kremom točno je onaj tip kolača koji ćete pripremiti nedjeljom za ukućane ili goste, piše Recepttura.

SASTOJCI

Biskvit

6 jaja

100 g šećera

3 žlice vode

50 g oštrog brašna

2 žlice kakaa

5 g praška za pecivo

Krema

300 ml mlijeka

35 g oštrog brašna

60 g šećera

100 g čokolade za kuhanje

200 g maslaca sobne temperature

Ostalo

3-4 banane (ovisno o veličini)

limunov sok za banane

2 šlag pjene za izradu s mlijekom

300 ml mlijeka

Ukrašavanje

strugotine čokolade

UPUTE

Prvo izraditi kremu da bi što prije uživali u kolaču.

Pomiješati oštro brašno sa šećerom.

Uliti 6 žlica hladnog mlijeka i izmiješati smjesu.

Paziti da nema grudica.

Ostatak mlijeka zajedno sa natrganom čokoladom za kuhanje staviti kuhati uz miješanje da se čokolada brže otopi.

Kad zavrije maknuti s vatre, uliti razmućenu smjesu i kratko promiješati.

Vratiti na vatru i kuhati uz miješanje da se krema zgusne.

Kremu prebaciti u drugu posudu da se prije ohladi i obavezno pokriti prozirnom folijom da se ne stvori korica.

Ako nemate prozirnu foliju s vremena na vrijeme promiješajte kremu po vrhu.

Kremu ostavljamo da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za biskvit u veliku posudu razbijte cijela jaja, dodajte šećer i miksajte pjenasto.

Dodajte vodu i oštro brašno te prašak za pecivo.

Na kraju prosijati kakao.

Sve izmiksati s mikserom da nema grudica.

Protvan dimenzija 33×19 centimetara namastiti i pobrašniti.

Izliti smjesu za biskvit.

Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za dovršetak kreme pjenasto izraditi maslac sobne temperature.

Zatim u njega u više puta ubacivati ohlađenu kremu i svaki put dobro izraditi mikserom.

Kad se biskvit ohladi, na njega razmazati kremu.

Banane oguliti i narezati na kolutove, pa ih zaliti s malo limunovog soka da ne potamne.

Oprezno ih promiješati.

Poslagati banane po kremi.

Za kraj umutiti šlag pjenu s mlijekom prema uputama na pakiranju.(meni je za dvije šlag pjene trebalo 300 ml).

Rasporediti šlag po bananama i zagladiti ga.

Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se ohladi.

Narezane komade ukrasiti strugotinama čokolade prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)