Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:08 pm

IVAN LEKO: Kada smo preuzeli inicijativu, Rijeka je zabila pobjednički gol

Piše D. F.

Trener Hajduka Ivan Leko ovako je prokomentirao poraz od Rijeke (1:0) na Rujevici.

– Umjetnički dojam je možda bio bolji nego protiv Dinama. Ali, mi ne igramo za umjetnički dojam. Težak je poraz, bolan, ne mislim da nas je protivnik nadigrao. Oni su iskoristili svoj moment, mi svoje nismo. Primili smo nesretan gol. Došli smo pobijediti drugi derbi za redom. Pobjednički gol se dogodio kada smo preuzeli inicijativu. Između dva šesnaesterca se igra za novine, a za trenere i igrače se igra u dva boxa. Čestitam Rijeci, imaju dobru atmosferu i ekipu. Nama je bolno, ali treba dignuti glavu. Moramo u ova dva tjedna raditi puno. Dug je maraton, 36 utakmica. Svaku utakmicu treba uzeti kao Ligu prvaka. Kada igraš tako onda te malo i sreća poljubi – rekao je Leko, a potom se dotakao problema realizacije.

– Malo stvaramo šansi, malo zabijamo golova. Bili smo bolji u polju, izdominirali vezni red. Fali nam igrača s golovima, veznih koji uđu u box. To mi znamo, nije to preveliko iznenađenje. Od velike priče nemaš ništa. Imamo ekipu koja se može natjecati sa svima, ali nemamo ekipu ako je na 70% da ćemo pobijediti nekoga 3:0. 

Kalik je zaigrao od prve minute, koji je bio plan?

– Bio je dobar. Htjeli smo energiju. Trajkovski nije spreman za više od 60 minuta. Nismo očekivali da će se ova utakmica riješiti u 60 minuta. Trajkovski je bio dobar, od tog trenutka smo izdominirali. Plan je bio da u drugom poluvremenu igramo s najboljih 11 – zaključio je Leko.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)