Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:55 pm

Biden: Izrael ima pravo braniti svoj narod

Piše M.K.

Američki predsjednik Joe Biden oglasio se povodom napada Hamasa na Izrael.  ‘Izrael ima pravo braniti sebe i svoj narod, točka’, rekao je. Biden je ponovno potvrdio punu podršku SAD-a Izraelu, rekavši da SAD ‘stoji uz državu Izrael’, piše Večernji list.

Izrazio je zabrinutost zbog toga što će druge militantne skupine iskoristiti situaciju, vjerojatno misleći na Hezbollah u Libanonu. ‘Ovo nije trenutak da bilo koja strana neprijateljski nastrojena prema Izraelu iskoristi ove napade, tražeći prednost’, rekao je. 

Kazao je da su ’tisuće raketa’ pale na izraelske gradove i da je Hamas ubio ‘nevine’ ljude. ‘Pobrinut ćemo se da imaju pomoć koja im je potrebna da se mogu nastaviti braniti’, dodao je.

‘Nikad nema opravdanja za terorističke napade i potpora moje administracije sigurnosti Izraela je čvrsta i nepokolebljiva’, ponovio je Biden.

Dok je opisivao događaje u Izraelu, kazao je da je ono što se događa ‘tragedija na ljudskoj razini… to je srceparajuće’. ‘Jill i ja… tugujemo za onima koji su izgubili svoje voljene’, kazao je.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)