Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Vlada odobrila 300 tisuća eura za sanaciju pješačke staze u NP Paklenica

Piše N.M.

Vlada je odobrila Nacionalnom parku Paklenicu da sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, s 300 tisuća eura, sufinancira sanaciju pješačke staze u kanjonu Velike Paklenice, koja je urušena u lanjskom bujičnom nevremenu.

Staza je stradala u studenom 2022. godine kada je na šire zadarsko područje pala velika količina oborina. Nabujali potok Velika Paklenica izlio se iz korita i sa sobom odnio dijelove staze stare 90 godina. Nakon toga je staza osigurana, ali nije rekonstruirana budući da se radi o zahtjevnom pothvatu. Na ovom dijelu ne smije se prometovati vozilima pa će materijal biti potrebno ručno voziti.

Procijenjeni troškovi projekta kojeg je javna ustanova prijavila iznose 395.540 eura + PDV, a obuhvaćaju izradu izvedbenog projekta (arhitektonski projekt, projekt konstrukcije i izvedbeni projekt), izvođenje radova u dvije faze te projektantski i stručni nadzor. Fond je odobrio sredstva pomoći za neposredno sufinanciranje navedenog projekta najviše u iznosu do 300.000,00 eura bez PDV-a što čini 75,85% ukupno procijenjenih i Fondu opravdanih troškova projekta koji iznose 395.540,00 eura bez PDV-a, dok će preostali iznos za provedbu projekta Ustanova osigurati iz vlastitih sredstava, javlja 057 Info.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)