Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:19 pm

Otac dječaka ubojice iz Bangkoka: ‘Prihvaćamo odgovornost’

Piše A. A.

Roditelji 14-godišnjeg dječaka koji je iz nejasnih motiva usmrtio dvoje ljudi u luksuznom trgovačkom centru u središtu Bangkoka zatražili su oprost. U pismu koje je dječakov otac napisao na tajlandskom i koje je objavljeno u medijima navodi se da obitelj u potpunosti surađuje s vlastima u pravnom procesu, javlja BBC

U pismu su roditelji poručili da je njihov sin sada na odjelu za promatranje i zaštitu maloljetnika te su izrazili žaljenje.

‘Nudimo naše najdublje isprike žrtvama, obiteljima preminulih i ozlijeđenima u nedavnoj pucnjavi koja se dogodila kao rezultat postupaka našeg sina u robnoj kući Siam Paragon. To uključuje javnost, turiste, vlasnike tvrtki i trgovina te one koji su bili uključeni u incident ili u blizini, koji su evakuirani i na bilo koji način u nevolji.

Također uključuje medicinsko osoblje, medicinske sestre, policiju, vladine dužnosnike, bilo da su tajlandski, kineski, mjanmarski ili laoški, i sve strane pogođene ovim incidentom. Također jako žalimo zbog štete i utjecaja (napada). Duboko smo ožalošćeni i šokirani ovim incidentom i prihvaćamo odgovornost što je moguće potpunije’, naveli su. 

Tajlandske su vlasti u srijedu optužile tinejdžera za ubojstvo s predumišljajem i ilegalno posjedovanje vatrenog oružja. Policija je priopćila da je koristio modificirani pištolj namijenjen ispaljivanju ćoraka. Njegova obitelj nije zatražila jamčevinu. Dvije ubijene žrtve bile su iz Kine i Mjanmara, prenosi Index

Još pet osoba – jedan državljanin Laosa, jedan Kinez i tri Tajlanđanina – ozlijeđeno je. Prema Reutersu, policija je potvrdila da je dječak doživio psihički slom uoči pucnjave. Sud je odbio policijski zahtjev za pritvaranjem osumnjičenika u ustanovi za mentalno zdravlje i umjesto toga mu je naredio pritvor za maloljetnike, navodi se u sudskom dokumentu u koji je Reuters imao uvid.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)