Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:23 am

RAZGOVOR S POVODOM: ‘Kada bih osjetio da se Emir ne osjeća dobro, sjeo bih u auto i iz Šibenika doletio u Split’

Emir Sahiti je svojom majstorijom riješio najveći hrvatski derbi. Talentirani ofenzivac sa svoja je dva pogotka riješio posljednje dvije utakmice, zabio je Lokomotivi i Dinamu i donio ‘bijelima’ šest bodova. Njegove igre pozorno prati i stariji brat Suad Sahiti koji je član Shkupija, trenutno drugoplasirane ekipe makedonske lige. Stariji brat Sahiti ponosan je na mlađeg brata. 

– Mi smo u subotu igrali u 14 sati. Svladali smo aktualnog prvaka Strugu, a derbi sam gledao kući s prijateljima. Jedva sam čekao da utakmica krene, navijao sam, a nakon što je Emir zabio baš mi je bilo drago jer znam koliko mu je značio taj gol. Pričamo mi poslije svake utakmice, čestitao sam mu i rekao da mora nastaviti trenirati, igrati i uživati u nogometu – priča nam Suad Sahiti koji je stariji od Emira malo manje od četiri godine. 

– Ja sam tu za njega za bilo što. Uvijek mu dajem savjete, ali i on meni. Jedan smo drugom podrška.

Koliko je Emiru bilo teško na početku sezone s obzirom da nije igrao kako može i zna? 

– Težak period je iza njega, ali slično je i prošle godine. Ja sam Emiru najveća podrška i bit ću do kraja njegove karijere. Pričali smo o tome, rekao sam mu da mora trenirati, dati sve od sebe na svakom treningu, i to će ti se vratiti. Govorio sam mu da mora biti pozitivan. Kad se igrač trudi i da sve od sebe doći će i golovi i asistencije.

Koliko pratiš HNL i može li Hajduk do titule? 

– Pratim HNL, Hajduk pogotovo. Ima još puno utakmica do kraja prvenstva, ali smatram da Hajduk ima ozbiljnu momčad s kojom se može do kraja boriti za naslov. Nadam se da će biti prvak Hrvatske, volio bih da se to dogodi. Rekao sam Emiru da ću doći u Split i da ćemo zajedno slaviti titulu.

Moguće je da bude dvostruko veselje u obitelji Sahiti, da do naslova dođu i Hajduk i Shkupi?

– To bi bilo lijepo. Mi se isto borimo se za prvaka. Nadam se da ćemo na kraju sezone uživati u tome kao braća.

U travnju prošle godine zadesila vas je velika tragedija, preminula vam je majka. Kako ste proživjeli taj teški period?

– Nakon smrti majke bilo nam je preteško, pogotovo Emiru jer je mlađi. Majka je radila za nas sve, ona nas je odgojila, bila nam veliki oslonac. To je bio veliki udarac za nas dvoje. Znao sam da će nam biti teško. Dobro je u cijeloj toj situaciji što sam ja bio u Šibeniku, i za neki mali Emirov problem, kada sam osjetio da se ne osjeća dobro sjeo bih u auto i pričao s njim. Tu je bila i njegova cura Kim. Znali smo da ne smije biti sam. Bio sam tu uvijek, da ga smirim. Emir svaki gol posvećuje majci. On je to i sam rekao. To je tako u životu. Mora nastaviti igrati i uživati na terenu i zbog nje – zaključio je Suad Sahiti. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)