Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
12:17 pm

ELVIS BOŠNJAK: Odlazak Biloga veliki je gubitak za kulturnu scenu, intiman za sve nas koji smo s njim radili

Elvis Bošnjak, osnivač kazališta PlayDrame, oprostio se od Željka Džeke Bilija s puno osjećaja. Prisjetio se koliko je značio doajen urbane scene i za rad PlayDrame, koja se, uzgred, prometnula u izvrsno kazalište.

– Tamo negdje 2015., kada nam se činilo da se sva vrata za PlayDramu zatvaraju, kada više nismo znali gdje igrati, došao je Bili i otvorio vrata. Bio je to početak jedne divne suradnje i, ako smijem reći, prijateljstva – kazao nam je.

Brojne predstave, bezbrojne probe na kojima je Bili često sjedio jer ga je zanimalo kako se sve to razvija i puno zafrkancije i veselja. 

– Radili smo zajedno jednu za Split sasvim neobičnu vrstu kazališta, u kojemu su glumci i publika više na tulumu nego na predstavi. Odlazak Bilog veliki je gubitak za splitsku kulturu, i intiman, osobni gubitak za sve nas koji smo s njim radili – zaključio je Elvis Bošnjak.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)