Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
7:30 pm

PLATFORMAT Radionica i predstava za djecu u ‘Koji_a si ti planet_a?!’ u subotu u Splitu

Piše M.K.

Program Mala škola suvremenog plesa gostuje na festivalu nezavisne scene Platformat, u sklopu kojeg će Tiramola i Cirkus kolektiv ugostiti predstavu i radionicu Koji_a si ti planet_a?! autorice Nikoline Komljenović i to u subotu, 7.10.2023.

Ujutro od 10 do 11 sati održat će se radionica na kojoj će se s djecom raditi na elementima iz predstave, a popodne u 18 sati će se odigrati predstava u kojoj će djeca moći vidjeti kako u predstavi izgleda ono što su vježbali s izvođačicama Nikolinom Tomljenović i Ivanom Vratarić.

Koji_a si ti planet_a?! je participativna plesna predstava s elementima novog cirkusa, s vrlo snažnom audio-vizualnom atmosferom koja koristi somatski pokret, improvizaciju, ambijentalni zvuk i imerzivnu scenografiju kroz koju putuju pokretačice i gledatelji. Ideja proizlazi iz iskustva dodira koji nas vodi do krajnosti – razumijevanja, osjećaja i potreba – u kontekstu post-pandemijske današnjice. Umjetnice istražuju kako se ideje i stanja prenose dahom i dodirom, kao glavnim pokretačima ljudskog tijela u interakciji s okolinom i jednih sa drugima. Poigravajući se sa vlastitom osjetilnom maštom i pokretom oblikuju prostorne krajolike te uključuju kreativnost svakog gledatelja. U ovoj predstavi svi su pozvani da se pridruže izvedbi, igri i istraživanju!

Predstava traje sat vremena, a namijenjena je djeci od 4 do 10 godina.

Prijave na radionicu su obavezne radi ograničenog broja sudionika. Kotizacija za radionicu je 10 eura, a djeca koja sudjeluju na radionici, imaju slobodan ulaz na predstavu. Cijena ulaznice za predstavu je 5 eura, a rezervacije se šalju na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com, prodaja na lokaciji prije početka predstave.

Koji_a_si_ti_planet_a? TRAILER from Nikolina Komljenović on Vimeo.

AUTORSKI TIM:

Ideja: Nikolina Komljenović, Viviana Defazio (IT / DE)

Koncept i koreografija: Nikolina Komljenović

Ko-koreografija i izvedba: Irma Unušić, Nikolina Komljenović

Scenografija i vizual: Ivana Pipal

Kostimografija i izrada scenografije: Selena Gazda

Dizajn zvuka: Nenad Kovačić

Dizajn svjetla: Dina Marijanović

Produkcija: ekscena, shooma

Koprodukcija: Kliker festival, KMC Bjelovar

Financijska potpora: Grad Zagreb

Donacija opreme: Bim Sport

U suradnji s: Močvarom, Narodnim sveučilištem Sesvete

Ideja je nastala unutar Touch(ed) umjetničkog Laboratorija za koreografe u organizaciji Generator Platforme u Beču (Dschungel Theater) i Varaždinu (Kliker festival) 2020. godine s fokusom na temu dodira te kroz seriju Generator radionica.

Istraživanje se nastavilo u sklopu europskog projekta Island Connect na otocima Cres (Domino) i Mallorca (C.IN.E. Sineu).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)