Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:40 am

Fešta za vinoljupce na splitskoj Peškariji

Piše P. R.

Dani autohtonih vina Dalmacije održat će se ovog vikenda,  7. i 8. listopada, na splitskoj Peškariji.

Organizator Damir Đerek poziva sve ljubitelje vina i one koji će to tek postati da budu dio vinskog putovanja kroz vrijeme, u kultnom splitskom prostoru ove subote i nedjelje od 18 sati. Niz autohtonih dalmatinskih sorti od kojih se neke tek vraćaju na zaslužena mjesta, a neke su mnogima i nepoznate, moći će se kušati na jednom mjestu. Inače teško dostupna vina u komercijalnoj ponudi će se moći kupiti i na čaše. Dakako, istraživanje bogatstva vinogradara i vinara Dalmacije ne ide bez dobre spize za koju će se pobrinuti restoran Noštromo. 

– Više o svakoj odabranoj kapljici reći će vam educirano osoblje, a više detalja o proizvođačima i sortama nalazi se u dvojezičnim brošurama. Iz bogate selekcije izdvajamo Babicu, Glavinušu, Prč, Mednu, Grk, Mekuju… – naveli su organizatori trećeg izdanja ove fešte za vinoljupce.

Ulaz je besplatan, a after je u organiziran u Monika’s wine baru na Šperunu. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)