Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

EKO AKCIJA U ŽRNOVNICI Jedna od najvećih ekoloških akcija čišćenja u Hrvatskoj održava se u subotu

Piše P. I.

Udruga Žrvanj u subotu, 7. listopada, organizira 11. po redu akciju čišćenja rijeke Žrnovnice, šetnice uz nju, te ulica ovog mjesta.

Akcija će početi u 9 sati ujutro iz Bašte u centru mjesta, a za sve sudionike bit će osigurano pecivo, čaj ili kava. Po završetku akcije, oko 12 sati, svi će volonteri dobiti besplatan ručak.

‘Svake godine odaziva se sve više volontera, ovoga puta ih očekujemo preko 100, što akciju udruge Žrvanj svrstava na sam vrh u Hrvatskoj. Osobito nas veseli da će osim tradicionalnog sudjelovanja učenika iz Osnovne škole Žrnovnica s nama biti i učenici škola u Strožancu i Šinama, a još nekoliko škola je pokazalo interes. Jedno je učiti o ekologiji u učiniocima, a drugo na licu mjesta primijeniti to znanje. Naravno uz naše volontere, tu su i volonteri iz nekoliko splitskih udruga, ali i planinarskih udruga, vatrogasci, HGSS, ronilački klubovi. Žrvanj je osigurao nekoliko voditelja timova jer nam brojnost volontera omogućuje formiranje grupa koje čiste svoju dionicu’, govori Jagoda Mihanović, članica Upravnog odbora udruge.

‘Pozvali smo gradonačelnika, župana, mjesnu vlast, sve vijećnike da nam se pridruže, ali najveći poziv je svim građanima koji osjećaju da nam mogu i žele pomoći’, kaže Mihanović napominjući da akciju podržavaju općina Podstrana, Čistoća, Parkovi i nasadi, JU More i Krš i brojni drugi.

Inače, svake godine se prikupi 2000 do 3000 kilograma različitog otpada koji se, uz to, razdvaja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)