Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
5:03 pm

Zovko odala počast J. P. Mackleyu, podsjetila na tešku borbu do istine

Piše A. A.

Uoči glasovanja o Europskom aktu o slobodi medija – koji je na koncu usvojen – članica Odbora za kulturu i obrazovanje Željana Zovko istaknula je kako je Europski parlament ovime još jednom stao na stranu slobode i neovisnosti medija. Kazala je kako se EMFA-om stvara zajednički okvir za veću kulturnu raznolikost, slobodu i neovisnost medija te zaštitu novinara u Europskoj uniji.

Zovko je izrazila zadovoljstvo što su u sadržaj teksta uključeni i njezini amandmani, osobito oni koji se odnose na veću uredničku neovisnost, bolju zaštitu novinara u stvarnom i virtualnom svijetu kao i poboljšanje pravila za veću transparentnost pružatelja medijskih usluga.

U izlaganju je upozorila kako ne smijemo zatvarati oči pred činjenicom da je neovisnost medija pod ozbiljnom prijetnjom u nekim državama članicama EU-a te je naglasila kako je zaštita medijskog prostora od zlouporabe i malignih utjecaja ključna za dostupnost istinitih, neovisnih i provjerenih informacija europskim građanima. Odala je i počast J. P. Mackleyu, začetniku Foreign Press Bureaua 1991. godine u Zagrebu, istaknuvši njegovu značajnu ulogu u borbi za istinu o Domovinskom ratu.

Željana Zovko kroz svoj rad u Odboru za kulturu i obrazovanje kontinuirano se zalaže za osiguranje medijskih sloboda i pluralizma medija kao i za osnaživanje kulturnog i kreativnog sektora Europske unije, osobito kroz usvojeno izvješće o potpori, oporavku i preobrazbi audiovizualnog i medijskog sektora.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)