Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
5:00 pm

Glavak o EU zakonu o slobodi medija: ‘To je obrana demokracije’

Piše A. A.

Hrvatska eurozastupnica Sunčana Glavak sudjelovala je na danas održanoj raspravi o Europskom aktu o slobodi medija u Europskom parlamentu. Kazala je kako je digitalna transformacija snažan i moćan pokretač promjena, zbog čega smatra da je izazov zaštititi brend koji čine profesionalci – novinari. 

‘U eri kada svaka osoba s pristupom internetu može podijeliti vijesti, izazov je razlikovati istinito izvješćivanje od lažnih vijesti. Neovisni novinari upravo su ti koji se svakodnevno suočavaju s tim izazovom’, rekla je eurozastupnica Glavak.

Pozdravivši inicijativu koju predlaže Europski zakon o slobodi medija (EMFA) i osnivanje Europskog odbora za medijske usluge, eurozastupnica Glavak istaknula je da to nije samo odgovor na izazove s kojima se suočavamo, već i korak naprijed prema jačanju kulturne raznolikosti, slobode i neovisnosti medija u Europi.

‘Predlažemo mjere koje će štititi medijski pluralizam, što je iznimno važno, i neovisnost u EU-u, pružajući dodatnu zaštitu novinarima od nedopuštenih intervencija i špijunskih softvera kao i transparentnosti vlasničke strukture medijskih kuća. Zaštita na činjenicama temeljenog novinarstva nije samo obrana profesije; to je obrana same demokracije’, zaključno je poručila zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)