Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:55 pm

PRIJEDLOG ZAKONA Pilotima i stjuardesama žele zabraniti korištenje parfema

Piše M.K.

Prema novopredloženom propisu, pilotima i stjuardesama moglo bi se zabraniti korištenje parfema. Naime, indijski Ured glavnog direktora civilnog zrakoplovstva (DGCA), koji nadzire zrakoplovnu industriju zemlje, nedavno je predložio ažuriranje svojih podzakonskih akata koji su povezani s konzumacijom alkohola, prenosi N1.

U smjernicama se navodi niz stvari, oism alkoholnih pića, koje bi mogle dovesti do pozitivnog alkotesta. Na popisu su i vodice za ispiranje usta, ali sad je tu i jedan novi odjeljak u kojemu se spominje – parfem, piše CNN.

‘Nijedan član posade ne smije konzumirati nikakve lijekove/formulacije niti koristiti bilo kakve tvari kao što su vodica za ispiranje usta/gel za zube/parfem ili bilo koji sličan proizvod koji sadrži alkohol. To može rezultirati pozitivnim rezultatom na alkotest’, navodi se u smjernicama.

Iako parfemi mogu sadržavati tragove alkohola, nejasno je može li nošenje parfema na tijelu izazvati lažno pozitivan alkotest. Ovaj novi prijedlog koji se odnosi na parfeme u javnoj je raspravi do 5. listopada.

Inače, alkoholiziranost pilota povremeni je problem u zrakoplovnoj industriji. Godine 2018. Katsutoshi Jitsukawa, pilot Japan Airlinesa, osuđen je na 10 mjeseci zatvora nakon što je alkotest obavljen nedugo nakon polijetanja pokazao da je njegova razina alkohola u krvi devet puta veća od zakonske granice.

U SAD-u, pilot Delte po imenu Gabriel Lyle Schroeder ispraćen je iz aviona prije polijetanja kada se sumnjalo da je pod utjecajem alkohola.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)