Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
5:10 pm

Predstavljen Segetski zbornik, 81 rad na više od 1500 stranica

Piše A. A.

U sklopu trodnevne priprave za blagdan Gospe od Ružarija, zaštitnice župe Seget, u subotu, 30. rujna 2023., u župskoj crkvi u Segetu Donjem predstavljeni su 1. i 2. svezak Segetskog zbornika.

U proteklih nekoliko godina uredništvo zbornika – u sastavu don Nikola Galov, Lucija Benyovsky, Ivan Grga, Ivan Pažanin i Špiro Jadrić – pripremilo je i izdalo dvije knjige zbornika radova vezanih uz Seget i okolicu. Glavni je urednik obje Ivan Pažanin.

Na ukupno više od 1500 stranica, prikupljen je i tiskan 81 rad s temama iz povijesti, crkvenog života, prirodnih obilježja, demografije, graditeljstva, arhitekture, arheologije, kulture, umjetnosti, običaja i etnografije. Posebna je vrijednost ovih izdanja što su se u mnogim radovima od zaborava sačuvali mnogi običaji starih stanovnika Segeta.

Knjige su predstavili: Danka Radić, dr. sc., Lucija Benyovsky, mr. sc., Ivan Pažanin, mag. iuris, te Hania Mladineo Mika, viša knjižničarka.

Glavni urednik Ivan Pažanin u svom govoru posebno je zahvalio župniku Nikoli Galovu koji je inicirao ovo izdanje i svesrdno pomagao uredništvu te u svojstvu nakladnika i uz pomoć donatora osigurao novčana sredstva za izdavanje ovih za Seget značajnih knjiga.

U prigodnom glazbenom programu nastupili su: Luka Jadrić na violini, Vinko BubleVid Dodig na orguljama te Klapa ‘Seget’. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)