Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
1:17 pm

Otkrijte skrivene tajne nerealnog filma na novom predavanju iz ciklusa o filmskoj analizi!

Piše P. I.

Multimedijalni kulturni centar u suradnji s filmskim analitičarom i redateljem Erikom Lončarom, organizira ciklus predavanja o filmskoj analizi, a u utorak, 3. listopada, s početkom u 20 sati, u Razredu, u Domu mladih očekuje nas i peto predavanje iz ovog zanimljivog ciklusa, pod naslovom ‘Skrivene tajne nerealnog filma’.

Egzistencijalni filmovi djeluju kao da prikazuju realnost, no često se bave snovima i alternativnim stvarnostima kako bi glavni lik u sigurnom okruženju preispitivao svojenedostatke. Priča i prostor koji su prezentirani u filmu imaju mnoge nelogičnosti i time upućuju gledatelja da priča koju gleda nije realna, kao što je to slučaj, primjerice, u filmovima poput Machinist (Brad Anderson, 2004.) i The Exorcist (William Friedkin, 1973).

‘Predavač i filmski analitičar Erik Lončar publici će, u petom predavanju iz ciklusa o filmskoj analizi, razotkriti brojne skrivene informacije i tako gledateljima omogućiti jasnije sagledavanje filmova, a onda i kvalitetnije iskustvo uživanja u njima. Zato, pridružite nam se na još jednom interaktivnom predavanju o filmskoj analizi, u utorak 3.10., u 20 sati, u Razredu Doma mladih!’, poručuju organizatori.

Erik Lončar član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, autor niza filmova koji su prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta, urednik časopisa o filmskoj analizi, theFILMitself. Na svom Instagram profilu @thefilmitself redovito objavljuje mini filmske analize, te ih je do sad pripremio i objavio već 200.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)