Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:01 pm

FOTOGALERIJA ‘Taste like… Bilice, Skradin, Drniš’ okupio više od 1000 posjetitelja

Piše A. A.

Novi gastro koncept ‘Taste like… Bilice, Skradin, Drniš’ koji se održao prošlog vikenda, od 29. rujna do 1. listopada, u Drnišu, Skradinu i Bilicama okupio je više od 1000 posjetitelja. Ukusna jela renomiranih  chefova Mate Sučića te gostujućeg Denija Srdoča ‘planula’ su rekordnom brzinom!

Turističke zajednice Bilice, Skradin i Drniš udružile su se u sklopu projekta HTZ-a za dodjelu sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice te pokrenule ovo eno-gastro događanje. 

‘Jelo više tražilo se već od prvog dana događanja u Drnišu. Ondje su za dobru zabavu bili zaduženi bend  Moonlight i DJ MengRen. Dimljeni bižoti alla baba Marija s palentom krumpiricom, kumbasica na skradinski s kiselim kapuzon i krumpirom, janjeći gulaš s krušnim njokima i mrvljenim mišinim sirom s potpisom Denija Srdoča te dimljene pidoče s kremom od selena, ciklom i uljem od divlje rikole, čokalice s kremom od koromača i prženom rikolom te kupus iz luga s dalmatinskim tartufom, espumom od kupusa i uljem od peršina s potpisom Mate Sučića – jela su naših chefova koja su se pripremala na sve tri lokacije. Podjednako su bila tražena i u Skradinu te Bilicama’, ističu organizatori.

U subotu, naglašavaju, program se nastavio u istom tonu u Skradinu. Ondje je za dobru atmosferu, upotpunjenu tradicionalnim dekoracijama i ambijentalnim svjetlima, bio zadužen bend Bee Žee’s te DJ  MengRen. 

‘Odličan provod u Bilicama nije omela ni činjenica što je nedjelja. Naprotiv, brojni posjetitelji su dupkom napunili ovu predivnu lokaciju u prirodnom ambijentu te i trećega dana dokazali da im se sviđa nova gastro priča. Za super provod i rasplesanu atmosferu bio je zadužen bend Fenix te DJ MengRen’, dodaju. 

Osim ukusnih jela, na meniju su bila i vrhunska vina lokalnih vinara, craft pivo Pivovare 022, domaći likeri i druga pića. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)