Novi gastro koncept ‘Taste like… Bilice, Skradin, Drniš’ koji se održao prošlog vikenda, od 29. rujna do 1. listopada, u Drnišu, Skradinu i Bilicama okupio je više od 1000 posjetitelja. Ukusna jela renomiranih chefova Mate Sučića te gostujućeg Denija Srdoča ‘planula’ su rekordnom brzinom!
Turističke zajednice Bilice, Skradin i Drniš udružile su se u sklopu projekta HTZ-a za dodjelu sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice te pokrenule ovo eno-gastro događanje.
‘Jelo više tražilo se već od prvog dana događanja u Drnišu. Ondje su za dobru zabavu bili zaduženi bend Moonlight i DJ MengRen. Dimljeni bižoti alla baba Marija s palentom krumpiricom, kumbasica na skradinski s kiselim kapuzon i krumpirom, janjeći gulaš s krušnim njokima i mrvljenim mišinim sirom s potpisom Denija Srdoča te dimljene pidoče s kremom od selena, ciklom i uljem od divlje rikole, čokalice s kremom od koromača i prženom rikolom te kupus iz luga s dalmatinskim tartufom, espumom od kupusa i uljem od peršina s potpisom Mate Sučića – jela su naših chefova koja su se pripremala na sve tri lokacije. Podjednako su bila tražena i u Skradinu te Bilicama’, ističu organizatori.
U subotu, naglašavaju, program se nastavio u istom tonu u Skradinu. Ondje je za dobru atmosferu, upotpunjenu tradicionalnim dekoracijama i ambijentalnim svjetlima, bio zadužen bend Bee Žee’s te DJ MengRen.
‘Odličan provod u Bilicama nije omela ni činjenica što je nedjelja. Naprotiv, brojni posjetitelji su dupkom napunili ovu predivnu lokaciju u prirodnom ambijentu te i trećega dana dokazali da im se sviđa nova gastro priča. Za super provod i rasplesanu atmosferu bio je zadužen bend Fenix te DJ MengRen’, dodaju.
Osim ukusnih jela, na meniju su bila i vrhunska vina lokalnih vinara, craft pivo Pivovare 022, domaći likeri i druga pića.
Komentari (2)
Hi everyone!