Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:49 pm

Novi krug natječaja za obnovu Sv. Stošije za 35.000 eura

Piše N.M.

Grad Zadar ponovno je raspisao natječaj za sanaciju crkve sv. Stošije na Puntamici po istoj cijeni od 35 tisuća eura, odnosno 43.750 eura s PDV-om. Na natječaj koji je u kolovozu raspisan pod ovim uvjetima javila su se tri ponuđača, svih troje s ponudom većom od procjene. Bino commerce iz Zasra joj je bio najbliži s 39.068 eura bez PDV-a, TIM iz Nadina nakon računske provjere korigiran je na 64.535 eura, iako je prikazao nešto manje, a najskuplji je bio Neir iz Splita s ponudom od 68.411 eura bez PDV-a.

Kako su svi iznosi bili veći od procjene, Povjerenstvo je poništilo natječaj i raspisalo novi, jer za taj projekt nema dodatnih sredstava u proračunu.

Sanacija crkvice počela je 2020. godine sredstvima Ministarstva kulture, ali 100.000 kuna bilo je dovoljno samo za zaštitu spomenika od daljnjeg propadanja. Za drugu fazu ove je godine iz Ministarstva osigurano dodatnih 26.544 eura, a uz dodatni iznos iz proračuna namjeravalo se završiti posao sanacije.

Izvođač radova trebao bi sanirati kamene zidove, restaurirati izvornu žbuku, napraviti podove, ulazna vrata, čelično stubište te urediti okoliš, javlja 057 Info.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)