Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
2:40 pm

STRUČNJAK TVRDI ‘Turistička sezona nije bila rekordna’

Piše M.K.

Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK-u, se javio iz Grčke u Novi dan N1 gdje je komentirao rezultate turističke sezone, kao i što se događa u postsezoni.

Žgomba kaže da je turistička sezone ove godine dobra i da je na razini brojki koje su bile 2019.

‘Koliko će biti veći turistički promet to moramo čekati izvještaj HNB-a i Ministarstva financija’, poručuje.

‘Ocjena turističke godine može biti dobar, ali ne može biti niti odličan, niti rekordan.  Imamo dobru turističku godinu i moramo biti zadovoljni time’, dodaje Žgomba.

Kaže kako nema ni jednog pokazatelja da je 2023. puno bolja od 2019.

‘Ako ćemo jedino govoriti o fizičkom obujmu turističkog prometa, ali on je uvjetovan, ne boljim rezultatima naravno i promjenom cijena koje su se dogodile od 2019. na ovamo.’

Navodi kako je postsezona tradicionalno aktivna i kako u tom razdoblju dolazi dosta grupa i umirovljenika te da se često zadržavaju malo dulje na destinacijama.

‘Ali tu se događaju i razne manifestacije: sportske, kulturne, razni festivali…motivi dolaska koji su važni za popunjenje i povećanje turističkog prometa u postsezoni’, rekao je Žgomba.

‘Bez obzira na lijepo vrijeme, što je odlično, mi sigurno u desetom mjesecu nemamo taj motiv dolaska, ali imamo neke druge motive. Hrvatska je puna raznih raznih događanja i to je pohvalno’, zaključuje Boris Žgomba.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)