Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:07 am

U ČAST LOZI I KOZI Tradicionalna Biklijada večeras u Vrgorcu

Piše P. I.

Iz Turističke zajednice Vrgorca najavljuju tradicionalnu pučku feštu – Biklijadu – koja će se održati večeras ba Gradskom korzu s početkom u 19 sati.

‘Ponovno se okupljamo u srcu stare jezgre našega voljenog grada, na Gradskom korzu, gdje su se odvijale mnoge nezaboravne Biklijade, fešte i zabave. Bikla – riječ koja odjekuje tradicijom našeg kraja, ne označava samo piće, već i pravu feštu u čast bikle. Za one koji možda još nisu upoznati s ovim napitkom, bikla je spoj mladog crnog vina i kozjeg mlijeka. Ima prepoznatljivu boju, snažan karakter i krepki okus’, pojašnjavaju iz Turističke zajednice.

Ovo drevno piće koje se pripremalo kod njih nakon berbe grožđa i danas nosi duh starih vremena. 

‘Dođite u petak 29.09. na Gradski korzo u Vrgorcu, oživimo stare i stvorimo nove uspomene i profeštajmo zajedno u čast lozi i kozi’, pozivaju iz TZ-a te dodaju kako neće nedostajati ni glazbe za što će se pobrinuti domaće snage. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)