Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
4:17 pm

Sutra kreće turnir ‘Mihovil Radja’

Piše N.M.

Ovog vikenda pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta igra se 7. Memorijalni turnir u mini ragbiju Mihovil Radja, koji se igra u čast dugogodišnjeg trenera i predsjednika RK Nade i neimara splitskog sporta Mihovila Radje. Turnir se igra u subotu od 15.30 sati, dok je u nedjelju počrtak predviđen za 10.20 sati. Na turniru osim Nade sudjeluju još hrvatski klubovi klubovi Brač, Dubrovnik, Makarska Rivijera, Mladost, Sinj, dok iz inozemstva dolaze OBL Rugby Codroipo (Italija), RK Čelik Zenica i RK Herceg Mostar (oba BiH). Igra se u kategorijama do 12 godina, do 10 godina i do 8 godina.

Ove subote u 13 sati na igralištu RK Nada igra se 3. kolo Prvenstva Hrvatske, derbi između domaće RK Nada i RK Sinj. Kako je Sinj prošle sezone osvojio dvostruku krunu tako je začuđujuće klub iz alkarskog grada favorit u utakmici na Starom Placu.

Nada je u prošlom kolu po kišnim uvjetima pobijedila RK Zagreb s 31:6 dok je Sinj u prošlom kolu odmarao, a u 1. kolu je bez puno muke pobijedio HARK Mladost sa 63:17.

U ovoj utakmici se očekuje velika borba, pogotovo igrača skupa jer onaj tko bude imao siguran skup i aut ima puno veće šanse za konačno slavlje. Bitna stavka je naravno i igra u obrani gdje će se nešto lakši linijaši Nade morati dobro upregnuti u obaranju reprezentativnog trojca Lerotić, Grčić i Pavlović. U ovoj utakmici u momčadi Nade, odnosu na sastav protiv Zagreba, pojavljuju se još reprezentativci Dodoja i Bibić i baš od njih se očekuje dodatna snaga u napadačkom i obrambenom dijelu igre. Ragbijaši Nade su željni dobrih utakmica i s ovom utakmicom vjeruju u povratak na vrh hrvatskog ragbija. 

Vjerujemo da ne treba dodatna pozivnica za ovu utakmicu i da će tribine Starog Placa biti dobrano ispunjene pogotovo ako se zna da je ulaz za ovu prvenstvenu utakmicu slobodan. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)