Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
8:10 pm

NOVO UHIĆENJE Je li napokon riješena najmisterioznija smrt u povijesti glazbe?

Piše M.K.

Nakon 27 godina moglo bi doći do razrješenja najmisterioznije smrti u povijesti glazbe – ubojstva Tupaca Shakura.

Bio je petak, 13. rujna 1996. godine. Nakon boksačkog meča između Mikea Tysona i Brucea Seldona u MGM Grandu u Las Vegasu nepoznati napadači ispalili su 13 metaka u automobil u kojem su se nalazili Shakur i njegov prijatelj i suosnivač izdavačke kuće Death Row Records Suge Knight.

Odmah nakon događaja krenule su brojne teorije oko toga što se dogodilo. Te teorije nastavile su se do danas. Spominjalo se mnogo toga – od običnog mafijaškog obračuna, preko glazbenog sukoba koji se oteo kontroli pa sve do likvidacije vlade. Naravno, ima i onih koji tvrde da je Tupac još živ te da se radi samo o bijegu, piše Index.

Duane Davis 2018. izjavio da je bio u automobilu

Glavni osumnjičeni bio je Orlando Anderson, član bande Crips, kojeg je Tupac nekoliko mjeseci ranije udario. Međutim, i on je ubijen 1998. godine te je do kraja života ostao ‘osumnjičeni’. Šest mjeseci kasnije ubijen je i Biggie, što je velik dio javnosti smatrao odmazdom, a to je pridonijelo još većem interesu javnosti za ovaj slučaj.

Godine 2018. Duane Davis, ujak glavnog osumnjičenog, u dokumentarcu Unsolved izjavio da je upravo on bio u autu iz kojeg je Tupac upucan. Odlučio je to reći jer je u to vrijeme saznao da boluje od raka. Odbio je imenovati druge osumnjičene u automobilu, ali je potvrdio da je pucač bio Orlando Anderson, njegov nećak, te da je razlog bila osveta.

Danas je uhićen u Las Vegasu, objavio je AP.

Tko je Davis?

Tijekom ranih 90-ih, Davis je izgradio prijateljski odnos sa Seanom Diddyjem Combsom (poznatim kao Puff Daddy ili P. Diddy). Tvrdio je da je 1996. godine Diddy uložio milijun dolara u Tupaca i Sugea Knighta te da je to na kraju rezultiralo smrtonosnim ranjavanjem Tupaca u Las Vegasu kasnije te iste godine. 

Detektiv Tim Brennan ranije je na sudu dao izjavu pod prisegom u kojoj su Davis i njegov nećak Orlando Anderson imenovani osumnjičenima. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)