Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:09 am

VIDEO: Dan jedne od najvažnijih pobjeda Hajduka u Ligi prvaka

Piše B. D.

Na današnji dan 1994. godine Hajduk je u utakmici drugog kola skupine C Lige prvaka u gostima pobijedio Steauu sa 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Aljoša Asanović u 88. minuti, a pamti se i fenomenalna asistencija Gorana Vučevića, kojega je trener Ivan Katalinić uveo u igru samo devet minuta ranije umjesto Tomislava Ercega.

Ta pobjeda je ‘bijelima’ uvelike otvorila vrata prolaska skupine, nakon što su ‘bijeli’ u prvom kolu remizirali na Poljudu protiv Benfice (0:0).

Susret je odigran pred 20.000 gledatelja, pobjeda je kasu ‘bijelih’ obogatila za milijun ondašnjih maraka, a Hajduk će ovu pobjedu nadograditi s novom već u sljedećem kolu protiv Anderlechta na Poljudu… 

Steaua: Stingaciu, Panait, Pirvu, Dobos, Galca, Prodan, Rosu, Militaru (od 76. Popa), Ilie (od 76. Stan), Panduru, Csik.

Hajduk: Gabrić, Butorović, Hibić, Peršon, Praženica, Vulić, Pralija, Rapaić (od 89. Vukas), Meštrović, Asanović, Erceg (od 79. Vučević).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)