Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
6:04 pm

REPANJE, LIJERICA I BALET Splitska djeca originalnom točkom nastupaju na međunarodnom susretu djece

54. Međunarodni susret djece Europe ‘Radost Europe’ održat će se u Beogradu od 1. do 6. listopada, a na manifestaciji dječjeg kulturnog stvaralaštva i prijateljstva sudjeluje i jedna splitska ekipa. Na natječaj ih je prijavila Nela Bujas Trpković, profesorica solfeggia, a deset djece iz splitske glazbene škole Josip Hatze i kulturno-umjetničkog društva Marjan predstavljat će Hrvatsku među petnaestak država koje se natječu ove godine. Nastupit će točkom koju su nazvali Golubica mira. 

– Kolegica Bujas je autorica glazbe za pjesmu, a autorica koreografije je profesorica baleta Buga Bešker. Predstavit će se zanimljivim nastupom, tipično mladenačkim. Točka je spoj pjevanja, repanja, baleta i glazbe, uz hrvatski instrument lijericu. Djeca će sudjelovati u raznolikom programu, koncertima, radionicama i izletima. Zasadit ćemo i stablo mira u Beogradu, a djeca će nositi i prigodne majice na kojima je riječ ‘mir’ ispisana na jezicima svih država koje sudjeluju na festivalu – kazao nam me Domagoj Mijić, voditelj škole gitare KUD-a Marjan. 

U studiju Mikija Noplinga snimili su pjesmu, a posebno se zahvaljuju ravnateljica glazbene škole Vesni Alebić koja ih je u svemu podržala, baš kao i Turistička zajednica Grada Splita koja im je pripremila poklone za drugu djecu koju će tamo susresti. 

– Djeca spavaju kod djece domaćina, tako da za nas ovo znači više od nastupa. Družit će se, steći nova iskustva i prijatelje. Glavnu večer manifestacije, gala večer prenosit će njihova nacionalna televizija. Mi smo prvi Hrvati koji sudjelujemo na festivalu od samostalnosti, a sva djeca su ambasadori svoje države – otkrio nam je Mijić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)