Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
12:23 pm

Obilježavanje Dječjeg tjedna u Solinu uz brojna događanja za najmlađe!

Piše P. I.

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom ‘Ljubav djeci prije svega’ održava u prvom punom tjednu listopada. Cilj događanja je uz posebno osmišljen program promicati dječja prava, njihov položaj u društvu, u obitelji i lokalnoj zajednici. I ove se godine, kao i prethodnih godina, Grad Solin rado pridružuje obilježavanju Dječjeg tjedna kroz različita događanja za djecu – od predstava, pričaonica, kreativnih radionica do edukativnih predavanja. Program Dječjeg tjedna započet će u ponedjeljak, 2.10. u Gradini u 18.00 sati. U uvodnom dijelu programa nastupit će: Dječji zbor Mendulice iz Vranjica, Plesna skupina Solinski bubamarci, Plesni studio Gita te Klaun Spartanko koji će izvesti svoj Klaun & Magic show. Što je sve pripremio za vas, neka bude iznenađenje! Voditeljice programa su Marta Mikas i Palmina Teklić.

Najmlađi će sljedeći tjedan imati priliku sudjelovati na Uri o’ priče i zaroniti u svijet bajki i priča zajedno sa pripovjedačima. Pričaonice će se odvijati u Gradskoj knjižnici Solin i ograncima prema sljedećem rasporedu:

Utorak (3.10.) – GK Solin (Središnja knjižnica) 10.00-11.00 sati

Srijeda (4.10.) – GK Solin (Ogranak sv. Kajo) 18.00-19.00 sati

Četvrtak (5.10.) – GK Solin (Ogranak Mravince-Kučine) 10.00-11.00 sati i Ogranak Vranjic 18.00-19.00 sati

Petak (6.10.) – GK Solin (Središnja knjižnica) 18.00-19.00 sati

Srijeda (4.10.) je rezervirana za Izletište Jadro gdje će se od 10.00 do 11.00 sati održati Dječji đir po Jadru. U šetnji, osim djece, mogu sudjelovati i mame, tate, bake, dide te svi koji žele upoznati i istražiti Jadro na malo drugačiji i posebniji način.

Izletište Jadro posjetite i u subotu, 7.10., jer u 10.00 sati započinje Dječji lutkarski mjuzikl ‘Zelena priča’ u produkciji Studija Suncokret. Kako zaštititi okoliš? Kako odvajati otpad? To su samo neka od pitanja čije odgovore traže smetlar Medo, mudra Sova, Gica Prljavica, Magarac, Ribica, Vjeverica i Glista koji su junaci ovog ekološkog lutkarskog mjuzikla. Tijekom predstave djeci se prikazuju osnove razvrstavanja otpada na zabavan i interaktivan način.

Nakon mjuzikla, u 11.00 sati započinje edukativno-kreativna radionica za djecu pod nazivom ‘Šumski prijatelji’. Na ovoj veseloj radionici, djeca će imati priliku izrađivati šumske životinjice od ježa, sove, vjeverice, pužića do jesenske dekoracije. Upotrebljavat će prirodne materijale, reciklirati, igrati se i kreativno stvarati.

Edukativnim predavanjem završava se obilježavanje Dječjeg tjedna u Solinu

‘Treba li moje dijete operirati krajnike? Dođite i poslušajte! Odgovor na to i možda na još neka pitanja možete dobiti na predavanju u ponedjeljak, 9. listopada u 18.00 sati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin kada će izv.prof.prim.dr.sc. Željka Roje, otorinolaringologinja i kirurginja glave i vrata održati predavanje na temu ‘Operirati krajnike DA ili NE?-– pitanje je sad’ . Program Dječjeg tjedna u Solinu obećava puno zabavnih i edukativnih sati za djecu, ali i cijelu obitelj. Prilika je to za zajedničko učenje, stvaranje, pričanje, plesanje, smijanje i druženje. Dođite! Pridružite se svi obilježavanju Dječjeg tjedna u Solinu! Ulaz na sve programe je besplatan!’, poručuju iz Grada Solina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)