Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
6:57 pm

Ni na Braču nema fešte bez harmonike

Piše M.K.

Fešte bez harmonike nema ni na Braču, priča nam dvojac, Tonči i Ive iz Pučišća.

Bila svadba, rođenje, krštenje ili neko drugo slavlje, tu su i oni.

Koliko dugo radite taj posao?

– Kolega Ive od 2001. godine ima nastupe s klapama, omiške festivale itd., a ja od 2005. godine brojim nastupe kao klavijaturista u duo-trio postavi. Zadnjih 5 godina tu je još i harmonika koja je, usudio bih se kazati, danas nezaobilazna.

Bude li naporno ako se zareda više nastupa?

– Ive i ja imamo zajedničko mišljenje i stav da ne treba pretjerivati i obvezujemo se na određeni broj nastupa jer na nastupima koji su zakazani želimo dati maksimum svoje spremnosti, vokalno i svirački, što nam i je najveći prioritet. Pa dok ide, ide. (smijeh)

– Trend koji je bio prije, pa i ne samo na Braču, kad su svi počeli koristiti tehnologiju umjesto glazbenog znanja, zamjenjuje trend harmonike zbog kojeg nam je neizmjerno drago. Drago nam je zbog mlađih generacija koji su tek počeli svirati, onih koji tek uče, a i zbog nas samih – kažu nam Tonči i Ive.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)