Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:37 am

BOŽINOVIĆ U BRUXELLESU: Sa Slovenijom smo dogovorili proširenje mješovitih ophodnji

Piše P. I.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas u Bruxellesu sudjeluje na Vijeću ministara unutarnjih poslova. Raspravljat će o azilu i migracijama, Paktu o migracijama i azilu te stanju u Ukrajini.

‘Održao sam bilateralni sastanak sa slovenskim kolegom Boštjanom Poklukarom na kojem smo razgovarali o koordiniranim aktivnostima vezanim za sprječavanje ilegalnih migracija.  Dogovorili smo proširenje mješovitih ophodnji unutar kompenzacijskih mjera, uključujući  posebno obučene policijske službenike i primjenu tehnike. Slažemo se da je izvor problema izvan Hrvatske i Slovenije, u trećim zemljama. 

Zajednički smo se obratili povjerenici Ylvai Johansson i od nje kao prvi korak zatražili da se EK snažnije angažira oko zaključivanja statusnog sporazuma između BiH i Frontexa. Dogovorili smo se da ćemo ubuduće zajednički koordinirati i nastupati prema EK i trećim zemljama da se zajedničkim naporima poboljša stanje u trećim državama na ruti kao i u državama podrijetla migranata’, poručio je Božinović.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)