Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
1:00 pm

Azimut u Šibeniku preuzimaju neke nove, mlađe snage

Piše M.K.

U petak 29. rujna, dakle sutra, klub Azimut u Šibeniku preuzimaju srednjoškolski bendovi. Sprema se svirka Headroom ’23., a nastupaju dva zagrebačka i jedan šibenski bend. Oni su TereT, Slow Cured i domaćin – Aracataca. Vrijeme je za neke nove glazbene nade, vrijeme je za neke nove glazbe, vrijeme je za klupske svirke u Azimutu. Upad je besplatan, akoncert počinje u 21.30h. Bit će to rock svirka kakvu dugo nismo imali u Krešimirovom gradu.

‘Event u Azimutu nastao je sa željom za svirkom jer neko vrijeme nismo svirali u svom gradu’, kazala je Tara Šolić, vokalistica bend Aracataca, dodajući: ‘Slow Cured i TereT, naši dragi poznanici i odlični glazbenici, su izrazili želju svirati u Šibeniku pa kako bismo riješili više muha jednim udarcem, pozvali smo ih da nastupaju’.

Bit će to posebna proslava Dana grada Šibenika koji se obilježava upravo na 29. rujna.

‘Ovo je divna prilika za njih predstaviti se gradu na na njegov dan, a našoj publici smo organizirali priliku da čuju bendove van lokalne scene koji se itekako zaslužuju čuti. Ako se nas pita, nema ništa bolje petkom navečer nego otići na dobar koncert, tako da nam preostaje jedino pozvati vas sve da stvorite jednu odličnu atmosferu i mi ćemo vam prirediti odličan show’, poručila je Tara iz Aracatace, benda koji je upisao nekoliko zavidnih svirki i svaki put iznova oduševio publiku kako šibensku, tako i onu van grada.

Stoga, petak, 29. rujna, od 21 i 30 i slobodan upad na svirku koji ćete poželjeti reprizirati”, poručuju iz dubine šibenski bunara zadnjih deset godina poznatih kao najbolji klub na obali – Azimuta.

Info o bendovima:

TereT je bend iz Zagreba, osnovan 2022. Žanrovski kombiniraju elemente indie/funk/hard rock/psychodelic glazbe kako bi stvorili posebni i novi zvuk te vlastiti glazbeni identitet. Kroz zadnjih godinu dana se uglavnom baziraju na klupskim svirkama te su svirali na festivalu u Puli, Superval festivalu, u Zagrebu te u Hali kao predgrupa Zabranjenom pušenju. Zasad su izbacili dva singla ‘Spasi me’ i ‘Cimet’, no priča se o novom nadolazećem albumu.

Članovi benda su: Fran Kovačević (gitara, vokal), Borna Brosig (gitara, prateći vokal), Antonio Jakus (bas gitara), te od ovog ljeta Jan Shourgot (klavijature, prateći vokal) i Luka Dučić (bubnjevi, prateći vokal).

Link za ‘Cimet’ i profile na društvenim medijima.

Slow Cured je zagrebački alternativni rock bend s primjesama indie-a, grunge-a i psihodeličnog rocka. Svirali su na zadnjem In Music festivalu, u Vintage Industrial Bar-u, Sax-u i na motorijadi u Slavonskom Brodu, sve unutar zadnjih godinu dana. Za sada imaju izbačena tri singla i live snimak iz KSET-a. Bend čine gitarist i vokalist Filip Radaljac, vokalistica Katarina Stanić, basist Jakov Damjanović, klavijaturist Stjepan Nemec i bubnjar Bruno Petanović.

Aracataca je hrvatski indie rock bend iz Šibenika, osnovan u prosincu 2022. godine nakon glazbenog događaja Hajzkul Džuboks na šibenskoj adventuri. Od osnutka, postepeno stječu reputaciju u lokalnoj glazbenoj sceni. Njihov prvi nastup u klubu Azimut u Šibeniku, kao dio promocijske turneje za Superval festival, bio je velik uspjeh i dao im je samopouzdanje za daljnje stvaranje glazbe. Inspirirani su širokim rasponom žanrova od bossa nove do post punka te planiraju snimiti album do kraja godine, s ciljem stvaranja iskrene i razumljive glazbe koju će podijeliti s još većim brojem publike u budućnosti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)