Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:01 am

Sud u Ljubuškom pustio Buntića na slobodu, sad traži izuzeće. Na tom sudu mu radi majka

Piše N.M.

Općinski sud u Ljubuškom odlučio je zatražiti izuzeće, nakon što su na tom sudu ranije odbili prijedlog za određivanje pritvora Denisu Buntiću, piše Dnevni avaz.

– S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, premnda neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu – odgovorili su sa suda za Avaz.

Tužiteljstvo se žalilo, navodi se, zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

– Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor – rekli su.

U Tužiteljstvu su tražili pritvor zbog mogućeg utjecaja na iskaze svjedoka, ometanje postupka na taj način te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)