Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:44 am

Klub mladih CK Split te zove: Postani dio najveće humanitarne organizacije na svijetu

Piše N.M.

Klub mladih Gradskog Crvenog križa Split poziva sve osobe od 15 do 30 godina da se uključe u aktivnosti za mlade i tako naprave prvi korak u razvoju osobnih i profesionalnih znanja i vještina.

Klub mladih Crvenog križa osnovan je 2009. godine, a glavni ciljevi djelovanja su promicanje vrijednosti Crvenog križa kroz rad s mladima na polju solidarnosti, humanosti, međusobnog pomaganja, ljudskih prava, unaprjeđenja zdravstvene kulture te aktivnog doprinosa mladih u zajednici.

– Pozivam sve zainteresirane mlade osobe, učenike i studente da se pridruže Klubu mladih i tako osim vlastitih benefita, postanu aktivni građani u službi svoga grada i zajednice. Riječ je odličnoj prilici u kojoj će uključeni naučiti sve o prvoj pomoći, sudjelovati u akcijama dragovoljnog darivanja krvi, prikupljati pomoć za potrebite te naučiti korisne informacije o prevenciji trgovanja ljudima i klimatskim promjenama. Uz to, imat će priliku steći brojna prijateljstva na edukacijama, seminarima i druženjima po čitavoj Hrvatskoj i svijetu – kazala je Silvana Nikolić, voditeljica Službe rada s mladima Crvenog križa Split.

Osim djelovanja u društvu te stjecanja novih znanja i vještina, volontiranje u Klubu mladih otvara mnoge mogućnosti za putovanja. Ivana Miljak, studentica pedagogije i anglistike, volontirala je punih osam godina, prije nego je postala voditeljica Kluba mladih u splitskom Crvenom križu.

– Moj angažman u Klubu mladih započeo je prije osam godina i zahvalna sam na korisnim vještinama koje sam stekla u dosadašnjem radu. Također, u tom periodu sudjelovala sam u brojnim edukacijama i radionicama u Hrvatskoj i svijetu, na kojima sam stekla nezaboravna iskustva i brojna prijateljstva koja i danas njegujem. Volontiranje u Crvenom križu je i odlična prilika za unaprijediti vlastiti životopis, putovati te biti dijelom najveće humanitarne organizacije na svijetu, zato pozivam mlade da nam se priključe i započnu jednu lijepu epizodu u svom životu – kazala je Ivana Miljak voditeljica Kluba mladih GDCK.

Suradnja s odgojno obrazovnim ustanovama jedna je od ključnih aktivnosti Službe rada s mladima, a posebno se ističe program Humane vrednote – Odgoj za humanost koji se provodi u sklopu Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Stečena znanja o aktivnostima Crvenog križa i vještine pružanja prve pomoći mladi svake godine demonstriraju na Natjecanju mladih HCK, a provode se na školskoj, odnosno gradskoj, međužupanijskoj i državnoj razini.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u radu Kluba mladih Crvenog križa Split mogu poslati prijavu putem obrasca, a za sva dodatna pitanja mogu se javiti na mail klub.mladih@crvenikriz-split.hr.  

Više informacija o radu s mladima dostupno je na poveznici.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)