Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
4:46 pm

Impresivan rezultat Filipa Mrčele iz ‘Života na vagi’: ‘Stotka je pala, idemo dalje’

Piše A. A.

Bio je najkrupniji kandidat šeste sezone showa ‘Život na vagi’, odnosno na prvom je vaganju imao 234,6 kilograma. Brojka je to koju je teško pojmiti, a kamoli je nositi sa svojih tada 25 godina. Na posljednjem vaganju Filipu Mrčeli vaga je pokazala 173,4 kilograma te je do finala zgubio 61,2 kilograma, što je 26,1% tjelesne mase. Odličan je to rezultat za manje od pola godine zdravog načina života, što mu je dotad bila nepoznanica. Kilogrami su mu se gomilali od djetinjstva, a onda je za njega sve postalo mučenje. Danas totalno drugačija priča – ovaj mladić živi zdravije, sretnije, ali priznaje kako još ima mnogo do cilja. 

Njegovu je transformaciju sada na društvenim mrežama podijelila i voditeljica Marijana Batinić i velikodušno ga pohvalila. 

‘Stotka je pala, idemo dalje. Filipe, inspiracijo’, napisala je voditeljica.

Mladić je, naime, u nešto više od godinu dana od izlaska iz showa skinuo točno sto kilograma. Posljednji put kada je s njime ekipa RTL-a razgovarala, prije nešto više od tri mjeseca, bio je na 149 kilograma. 

‘Zadovoljan sam, a i također nestrpljiv. Mislim da je većina ljudi, nebitno koji im je cilj, koja želi nabiti mišićnu masu, poboljšati kondiciju ili smršavjeti, nestrpljiva. Nema tu nažalost magije, samo treba biti konzistentan i strpljiv, uporan. Prehrana iznad svega, prvo to pa onda treninzi i odmor. Tim nekim redoslijedom. Ja sam više fokusiran na prehranu jer ne možeš s vježbanjem izbjeći lošu prehranu koliko god ono bilo odlično’, rekao je.

Ispričao je tada kako si je posložio jelovnik za koji voli reći da je, prije svega, vrlo jednostavan.

‘Više-manje sam samostalan, a obitelj mi pomaže s ručkom jer sada radim pa to ne stignem. Doručak i večeru najčešće radim sam, to volim držati jednostavnim. Ujutro su ugljikohidrati, a navečer proteini s malo ugljikohidrata. Volim da je sve to napravljeno u nekoliko koraka jer ne volim kuhati No, vikendima se tome više posvetim. Tu i tamo imam neku ‘cheat’ namirnicu koju ukomponiram u običan obrok, primjerice neke umake. Cheat meal nisam imao od svog rođendana. Ako si nešto dozvolim, onda je to dio obroka, a ne sam obrok. Što se tiče sokova, uspio sam pronaći niskokalorične zamjene, a pijem i zeleni čaj jer ne pijem kavu’, zaključio je.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)