Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:22 pm

Urezan u kamenu, inspiriran otokom. Kušajte prvi brački gin!

Piše A. A.

Da je sve što vidimo oko nas u početku bilo ideja, najbolje pokazuje primjer Larise Hržić, magistre sociologije koja je napravila jedan krajnje neobičan, ali kreativan odmak u karijeri. Uživajući u čaši omiljene žestice – gina koji je 2019. zabilježio svoj veliki povratak na alkoholnu scenu – ova se djevojka našalila da će napraviti primjerak sasvim po svom ukusu. 

Rečeno – učinjeno: četiri godine kasnije, nakon jako puno edukacije – kako o bilju od kojeg se spravlja tako i o samoj sceni gina – iz male destilerije s778 Heritage izlaze prve boce ove sofisticirane žestice sa snažnim bračkim pečatom! Kako su za sada dospjele prilično daleko – do Njemačke, Švicarske, pa i Kanade – nastala je i interna šala da ga očigledno čeka – svjetska slava!

Asocira li Vas broj 778 u nazivu na nešto osobito, niste se prevarili. Riječ je, naime, o aluziji na najviši vrh Jadrana – bračku Vidovu goru od 778m nadmorske visine, a da se pazilo na baš svaki detalj, pokazuje i slovo s ispred 778 – oznaka je to za sun, sea, stone ili u našem prijevodu za sunce, sol i stinu – sve ono što definira otok. Priču priča već i sama boca, pa je u vizualnom identitetu gina svoju ulogu dobio i čep napravljen od bračkog kamena, a vrhunac je, naravno, okus – osim planinske borovice koja je temelj ovog pića, s778 gin sadržava čak osam autohtonih biljaka i začina s otoka.

Foto: press

Iako tvorce ove sofisticirane žestice neizmjerno veseli što je fino zaokružena priča s bračkim ginom naišla na sjajne reakcije publike, ciljevi su im, za sada, skromni. ‘Barem oni kratkoročni’, kazala je vlasnica Larisa Hržić. 

Istaknula je kako idu korak po korak. Tu je konstantno savladavanje novih izazova, educiranje i druženje sa kolegama i kolegicama destilerima kako bi izmijenili znanja i iskustva. 

‘Oni dugoročni su, naravno, proširiti proizvodnju i preseliti destileriju u srce Brača te je smjestiti tamo gdje je ja vidim zadnje četiri godine. Također, ciljevi su imati i druge verzije gina kao i neka druga pića koja će proizaći iz naše destilerije’, dodala je. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)