Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:42 pm

Otvorene prijave filmova na diskurzivni program Kino kluba Split ‘U kvadrat’

Piše A. A.

Iz Kino kluba Split najavili su nastavak diskurzivnog programa ‘U kvadrat’, posvećenog prezentaciji audiovizualnih djela filmaša i umjetnika. Osim prezentacije, autorima pruža priliku da izravnim javljanjem putem digitalnih kanala s publikom iskomuniciraju uvjete i izazove nastanka djela te da u otvorenoj atmosferi razmjene međusobna iskustva. 

‘Pošaljite nam vaša neovisna, radikalna, hrabra, zanimljiva, alternativna, eksperimentalna djela. Veseli nas svaki autentični glas filmašica i filmaša koji se usuđuju biti drugačiji. Prijavite svoj film i podijelite vašu sinematsku viziju s nama’, poručuju iz Kino kluba Split.

Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca na poveznici. Otvorene su do 20. prosinca 2023.

‘Tijekom tri godine provedbe u programu je sudjelovalo 58 autora i autorica iz zemalja regije kao i inozemstva – Njemačke, Francuske, Brazila, Litve, Rusije, SAD-a, Australije, Tajlanda, Bjelorusije, Grčke, UK, Austrije, Nizozemske, Malte, Finske, Izraela i drugih. Prikazano je više od 100 filmova nastalih u specifičnim produkcijskim okvirima – samostalno ili putem platformi, kolektiva ili organizacija koje dijele znanje i resurse koji pomažu smanjiti troškove produkcije, omogućujući na taj način autorima da razviju vlastiti jezik. 

Program se u 2023. godini provodio od siječnja do listopada, svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu u prostorijama Kino kluba Split, na adresi Ulica slobode 28. Nadamo se da ćemo nastaviti poticati i pridonositi promociji nezavisnog stvaralaštva’, istaknuli su. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)