Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
8:44 pm

Naklada Fragment i Slatkopedija zajedno na Mediteranskom festivalu knjige, evo što su pripremili

Piše A. A.

Ljubitelji knjiga iz Splita i okolice nestrpljivo iščekuju sljedeću srijedu, 28. rujna, kada će u dvorani Gripe započeti šesto izdanje manifestacije Mediteranski festival knjige. Na njemu su i ove godine svoje mjesto pronašli splitski izdavači Naklada Fragment i Slatkopedija, ali novost je činjenica da ove godine na sajmu nastupaju – zajedno. 

Na njihovom štandu posjetitelje tako očekuje ‘more’ zanimljivih i napetih romana, odabrani naslovi za djecu, slikovnice, ali i posteri. Osim ponude vlastitih izdanja, potrudili su se ugostiti i druge domaće izdavače pa će ih dočekati i naslovi Sonatine, Naklade Val i Klavem te su tu i kuharice s potpisom Matejke Buče i Nataše Pralice kao i knjiga ‘Putovanje zvano igra’ prerano preminulog Marka Babića

Naklada Fragment iz svoje ponude ističe romane ‘Voštani princ’ i ‘Djeca slijepog kovača’ s potpisom Mira Morovića kao i ‘Strah od kupine’ autorice Danijele Crljen. Ljubitelji poezije, pak, doći će na svoje uz zbirke pjesama ‘Osjećam dakle jesam’ i ‘Život piše poezije’ mlade autorice Deni Baleta kao i uz ‘Jugo na Čiovu’ koje potpisuje Slobodanka Boba Đuđerija

Iz Slatkopedijine ponude važno je izdvojiti najnovije izdanje ‘Slatku slovaricu’ uz koju će djeca naučiti abecedu na zabavan i sladak način, a uz vesele ilustracije razvit će i vještinu bojanja unutar linija. Zahvaljujući edukativnim stihovima koji prate svako slovo odnosno slasticu steći će i znanje o slasticama i sastojcima za pripremu slastica. Uz to, tu je i slikovnica ‘Kad nestanu slastičari…’, koja djecu uči da je uvijek potrebno slijediti vlastite snove, ali i ističe vrijednost i važnost slastičarske struke. 

Osim raznolike ponude i popusta, na ovom štandu dočekat će vas i nasmijana lica vlasnika ovih izdavačkih kuća, spremnih za razgovor o književnosti. Ako dođete u pravo vrijeme, imat ćete priliku kupiti omiljene naslove s potpisom autora. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)