Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:29 am

VELIKA NAGRADA JAPANA Još jedna pobjeda Verstappena, Red Bullu šesta titula

Nakon što je u Singapuru prekinut nevjerojatan niz pobjeda Maxa Verstappena, stvari su se vratile u normalu. Nizozemac je uvjerljivo osvojio još jednu pobjedu na stazi Suzuka u Japanu s gotovo 20 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog vozača McLarena Landa Norrisa. Treći je s 36 sekundi zaostatka bio drugi vozač McLarena Oscar Piastri. 

Unatoč tome što je Sergio Perez ispao iz trke i nije doprinio bodovnom saldu, Red Bull slavi šestu titulu u poretku konstruktora, a Verstappen za dva tjedna može obraniti naslov čak i prije iduće trke u Kataru s obzirom na to da se dan ranije vozi sprint. 

McLaren je osjetno digao formu, u Japanu im nisu mogli parirati ni Ferrariji, ni Mercedesi. Do četvrtog mjesta stigao je Charles Leclerc, peti je bio Lewis Hamilton, šesti Carlos Sainz, a sedmi George Russell. Kako se bliži kraj sezone, nastavlja se pad Aston Martina. Fernando Alonso nije mogao bolje od osmog mjesta, dok je Lance Stroll odvozio još jednu trku za zaborav. Deveto i deseto mjesto dohvatili su vozači momčadi Alpine, Esteban Ocon i Pierre Gasly.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)