Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:23 pm

RECEPT Pasta all’arrabbiata

Piše N.M.

Pastu all’arrabbiata je zapravo vrlo jednostavno i brzo za napraviti. Sastojci koji ga čine su malobrojni i pravi, ali moraju biti izvrsne kvalitete.

Sastojci

180 g tjestenine penne (eventualno rigatona)

200 g pelata (alternativno oguljene i zgnječene zrele rajčice)

1 crvena čili papričica

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 režanj češnjaka

soli po ukusu

peršin po ukusu

Priprema

U tavi sitno nasjeckajte režanj češnjaka, dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i čili.

Pirjajte ne više od 2-3 minute. Zatim isključite vatru i ostavite da se hladi još 2 minute.

Sada u umak dodajte pelate i ponovno upalite vatru na srednju jačinu. Nastavite kuhati umak oko 15 minuta.

Za to vrijeme u posudi zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte penne.

Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Pokušajte sve lagano miješati barem 2 minute.

Tanjure pospite nasjeckanim peršinom i – za one koji to vole – s malo naribanog sira pecorina romana, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)