Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:04 am

ČUDO IZ SPLITA ‘Marjan’ je ove godine osvojio pet svjetskih medalja u olimpijskom sportu, više nego svi hrvatski klubovi zajedno!

Piše P. R.

Fascinantan je podatak da je taekwondo klub Marjan u ovoj godini osvojio pet svjetskih medalja u olimpijskom sportu, više nego kompletan hrvatski sport zajedno odnosno preostalih 7667 registriranih klubova pri nacionalnim sportskim savezima. 

Taekwondo klub Marjan je rezultatski jedan od najboljih i najuspješnijih klubova među svim olimpijskim sportovima u Hrvatskoj. U dosadašnjih nešto više od 20 godina kluba njegovi članovi osvojili su nevjerojatnu 121 medalju na velikim natjecanjima od čega 7 olimpijskih, 22 svjetske i 92 europske medalje. U Hrvatskoj je godinama najbolji klub s čak 60 naslova ekipnih prvaka Hrvatske u sve tri uzrasne kategorije, od kadeta i juniora do seniora. 

Sportaši i treneri kluba su višestruko odlikovani od strane predsjednika RH redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, redom hrvatskog pletera, državnim nagradama za šport Franjo Bučar, dodjelama priznanja za najbolje sportaše Hrvatske u izboru HOO-a, nagradama Dražen Petrović kao i brojnim priznanjima za najbolje u izboru Slobodne Dalmacije, Splitskog saveza športova i slično.

Njihovi uspjesi su prepoznati i nagrađeni i na međunarodnoj sceni gdje su nerijetko osvajali nagrade za MVP natjecanja ili Fair play priznanja.

Samo u ovom trenutku Marjan ima 17 različitih sportaša s aktualnom svjetskom, europskom ili olimpijskom medaljom što najbolje govori o širini kluba i sustavnom radu. 

I dok je Peking spletom okolnosti ostao bez Ane i Lucije Zaninović, u sljedeća tri olimpijska ciklusa Marjan je imao po barem dva sportaša s izborenom vizom za olimpijske igre. U Londonu su nastupile Ana i Lucija Zaninović kao i četiri godine kasnije u Riju dok su na Igrama u Tokiju nastupili Matea Jelić, Toni Kanaet i Ivan Šapina, a kući su se vratili s dvije medalje. Pariz je već skoro pa osiguran za novih dvoje sportaša, ali se konačne liste zatvaraju 31. prosinca 2023. godine tako da bi to trebale biti četvrte uzastopne Igre za sportaše Marjana. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)