Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
4:20 pm

Hrvatskim vojnim invalidima svečano uručeni ključevi stanova

Piše N.M.

Hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih u Domovinskom ratu dodijeljeni su stanovi u Kutini. Ključeve je obiteljima svečano uručio ministar branitelja Tomo Medved, javlja HRT.

U novoj zgradi u središtu Kutine, 27 je stanova. U njih 15, mlade obitelji već su uselile. One su stanove kupile iz programa poticajne stanogradnje po 1350 eura za četvorni metar. Deset stanova danas su preuzeli hrvatski ratni vojni invalidi. Za njih je cijena oko 800 eura za četvorni metar, s tim da ne moraju kupovati stanove, mogu biti u dugotrajnom najmu ako to žele.

U zgradi je i velika multifunkcionalna dvorana te poslovni prostori. Izgradnja je stajala 5,4 milijuna eura. Dvije trećine pokrila je Državna agencija za promet nekretninama, a ostatak Grad Kutina.

Medved je istaknuo da se simboličnim činom uručenja ključeva zaokružuje stambeno zbrinjavanje HRVI na području Kutine te je zahvalio APN-u i Gradu Kutini na suradnji u realizaciji projekta, dvije godine od polaganja kamena temeljca.

Stanovi su dio novoizgrađene stambeno-poslovne zgrade u centru Kutine, koja je rezultat suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama te Grada Kutine.

– Dodjelom 10 stanova koje je kupilo Ministarstvo hrvatskih branitelja, stambeno su zbrinuti svi HRVI s područja Kutine koji su podnijeli zahtjev za stambeno zbrinjavanje i sukladno kriterijima ostvarili pravo na dodjelu stana – rekao je ministar.

Također se osvrnuo na dinamiku stambenog zbrinjavanja u proteklim godinama podsjetivši da je od 2016. preko ministarstva stambeno zbrinuto 3529 stradalnika iz Domovinskog rata.

– Dodijelili smo 614 stanova, 1387 stambenih kredita i 1528 financijskih potpora, u ukupnom iznosu od približno 40 milijuna eura – rekao je.

Dodatno, putem Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kroz modele davanja u najam i darovanjem stanova i kuća te građevinskog materijala za obnovu ili izgradnju kuće, stambeno je zbrinuto 2753 braniteljskih obitelji.

Ukupno su u mandatu ove Vlade stambeno zbrinute 6282 braniteljske obitelji, istaknuo je Medved.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)