Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:49 pm

Strip na Braču, Brač u stripu!

Piše N.M.

Nevjerojatni prizori na Braču – Hercules je izašao iz kamena i šeta Splitskom, nebo nad Škripom odjednom je postalo ljubičasto, oko Mirca niknuo je ogromni suhozid, a pristup supetarskoj trajektnoj luci odjednom blokira veliki dvorac! 

Srećom, samo u stripovima, koji nastaju ovaj tjedan, na theSTRIPitself radionici koja se održava u Društvenom domu u Mircima, pod voditeljskom palicom strip crtača i filmskog redatelja Erika Lončara. Mali Bračani i Bračanke, iz Miraca, Supetra, Milne, Nerežišća, Postira i Sutivana, cijeli ovaj tjedan nevjerojatne ideje i priče preslikavaju u stripovske panele i kreiraju svoje prve stripove koji će po završetku radionice biti ukoričeni u pravi strip booklet.

‘Željeli smo da polaznici radionice nauče kako izgleda proces nastanka stripa, da nauče nove ili usavrše postojeće tehnike crtanja, da svoje ideje smjeste u Supetar, Splitsku, Škrip ili Mirca i tako ovom području daju jednu novu, zanimljivu dimenziju’, ističe Lončar, dodajući kako su djeca zadatak daleko nadmašila pa umjesto jednog, nacrtali i po nekoliko stripova.

Odabrani će stripovi, nakon završetka radionice, biti skenirani i digitalno obrađeni te uvezeni u jednu strip knjižicu, a originalni crteži izloženi na izložbi u Društvenom domu Mirca, koji je i domaćin cijelom događaju. Ovaj projekt podržan je i financiran putem natječaja Turističke zajednice Grada Supetra za manifestacije u pred i posezoni u Mircima, Splitskoj i Škripu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)