Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:00 pm

POVLAČE SE TRI PREHRAMBENA PROIZVODA Pronađena živa, tropanski alkaloidi i strana tijela

Piše N.M.

Državni inspektorat objavio je obavijest o povlačenju tri proizvoda.

Zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida (atropina i skopolamina) povlači se Brašno od sirka Garden 500g, LOT: B2211337001. Proizvođač je Ziegler & Co. GmbH, Wunsiedel, Njemačka, a na tržište ga stavlja Garden d.o.o., Krajiška 30, Zagreb.

Na snazi je opoziv proizvoda K-FREE bez laktoze, quark svježi sir 200 g, oznaka barkoda: 4335896563404. Rok trajanja je do 1. listopada 2023. godine, zbog mogućnosti prisustva metalnog stranog tijela u proizvodu, kao i  Allnutrition Creatine muscle max 500g, kojeg proizvodi SFD Spółka Akcyjna, Opole, Poljska, zbog povećane količine teškog metala – žive u sadržaju.

‘Proizvodi nisu u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane’, piše na stranici HAPIH.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)