Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:58 am

Profesor u Srbiji založio se za učenike, ravnatelj mu odgovorio – otkazom

Piše A. A.

Velibor Nikolić, profesor u Tehničkoj školi u Pirotu na jugu Srbije, došao je u fokus javnosti nakon što je na sjednici u školi reagirao na raspored po kojem učenici imaju i po deset sati dnevno, a nakon čega je dobio prijetnju otkazom. Nastavu i dalje drži, ali je kazao da ne zna koji je njegov trenutni status.

‘Dogodilo se to da sam na sjednici nastavničkog vijeća izrekao konstruktivnu kritiku koju je ravnatelj protumačio kao uvredljiv govor’, ispričao je za N1 Srbija.

Precizirao je da se kritika odnosila na raspored sati, prema kojem su neka djeca imala i po deset sati dnevno. Kako je kazao, raspored su mijenjali, a ravnatelj je te izmjene okarakterizirao kao ispunjavanje glazbenih želja zaposlenima.

‘Na to sam ja reagirao i pitao kako to mogu biti glazbene želje kad mi pravimo raspored i kad se trudimo napraviti nešto u korist djece da ne bi bila preopterećena. Onda me je pozvao na razgovor zbog neprimjerenog ponašanja. Rekao je da nisam bio tri dana, od 21. do 24. kolovoza, u školi i po zakonu mi slijedi otkaz’, opisao je Nikolić razgovor s ravnateljem.

Tvrdi da su se u školi događali i drugi propusti. Tako je, prema njegovim riječima, zaboravljeno da se u raspored stavi predmet ‘strojarske struke’, koji je kasnije bez konsultacija njemu dodijeljen. 

‘Uzeli su mi neke stvari koje jedino ja radim u školi, vezano uz strojeve’, dodao je profesor. 

Iako ne zna kakav je njegov trenutni status, Nikolić redovno ide na predavanja. Poručio je da će ovo istjerati do kraja. 

‘Najviše mi je žao djece, srodio sam se s njima, zbog njih sam prihvatio biti u školi. Jedini bi mi mučan trenutak bio da se rastanem s njima’, rekao je Nikolić.

Napomenuo je da se otkaza ne boji. Prema njegovim riječima, strojarski inženjeri deficitarni su i na evidenciji nezaposlenih ih skoro i nema. Dodao je da su školu u posljednja tri mjeseca napustila tri inženjera.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)